Sarıyer Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 'Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Dans Festivali' düzenlendi. Etkinlik birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlama programının 10. gününde düzenlenen festivale; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, CHP ve İYİ Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Marşlar eşliğinde yürüdüler

Kutlama programı kortej yürüyüşü ile başladı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve beraberindeki grup, KKTC, Gürcistan, Bulgaristan, Moldova, Sırbistan, Rusya, Aydın, Edirne, Diyarbakır, Artvin ve Gaziantep'ten gelen halk oyunları ekipleri ile birlikte Şehit Mithat Yılmaz Caddesi üzerinden marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

"Cumhuriyet yaşam biçimi olmalı"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve halk oyunları mensubu gençler, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Genç, "Öncelikle yurtiçinden ve yurtdışından gelen gençlerimize Sarıyer'e hoş geldiniz demek istiyorum. Cumhuriyet çok ayrı bir kazanım ve bunu yaşamazsanız yarınınızı oluşturamazsınız. Bu değeri çok coşkulu şekilde kutlamamız gerekiyor. Hiçbir ayrım yapmadan herkesin yaşam biçimi olmalı. Düzenlediğimiz festival ile geleneğimiz olan halk oyunlarını yaşatma imkanı buluyoruz. Kortej esnasında gençlerimiz yöresel kıyafetleri, ülkelerini ve şehirlerini temsil eden bayrakları ile halk oyunlarını oynadı. Ben onların heyecanını gördüm. Bu da beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA