Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında 16 Mart’tan itibaren camilerde Cuma namazı kılınamıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ikinci normalleşme takvimi ile birlikte ülke genelinde bazı cami ve mescitlerde Cuma namazı kılınması kararlaştırıldı. Peki, Sarıyer’de hangi cami ve mescitler açılacak?

Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Müftülüğü yaptığı toplantıda ilçedeki camilerin hangilerinde Cuma namazı kılınacağı konusunu ele aldı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ile belirlenen kurallara uyan camiler gözden geçirilirken, namazın kılınacağı alanlar belli oldu.

AVLUDA NAMAZ KILINACAK CAMİLER

NAMAZIN AVLU DIŞINDA KILINACAĞI CAMİLER

CUMA NAMAZININ KILINMAYACAĞI CAMİLER

 

HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

Cuma namazları sosyal mesafe kuralına uyularak camilerin içinde değil, avlusunda kılınacak. Bu nedenle avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde Cuma namazı kılınabilecek. Avlusu olmayan camilerde ise kılınmayacak. Ayrıca Şadırvanlar kapalı olacak ve her namaz kılacak kişi kendi seccadesini evinden kendisi getirecek. Ortak seccade kullanımı olmayacak.

SARIYERLİLER DİKKAT!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine, belirlenen kurallara uygun cami ve mescitlerde Cuma namazı kılınmasına karar vermişti. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabilecek. Sarıyer Merkez Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Cuma namazını Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası yanındaki boş alanda kılacak.

MUHTAR YAZICI AÇIKLADI

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Müftülüğü'nün ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda Büyükdere'de Cuma namazının Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi'nde kılınacağını açıkladı.

O MAHALLELER DE BELLİ OLDU

Bahçeköy Merkez Mahallesi Cuma namazını Cumhuriyet Meydanı'nda, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ise Boztepe Dallas Halı Saha'da kılacak. Sosyal mesafeye uygun şekilde dizayn edilecek olan alanlarda seccadesini getiren vatandaşlar ibadetini yapacak.

MÜFTÜ KADIOĞLU'NDAN KURALLARA UYMA ÇAĞRISI

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, "Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle camilerimiz ibadete kapanmıştı.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Bilim Kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde, cami ve mescitlerin ibadete açılması hakkındaki genelgeyle 29 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla cuma namazı, ikindi ve öğle namazları cemaatle namaz kılmak için camilerimiz açılacak. Cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi hakkında, cemaatimizin alınan kararlara  riayet etmesi önemlidir. Özellikle ilk cuma, avlusunda cuma namazı kılınacak camiler ile cuma namazı kılınacak diğer alanların ve namaz kılınmayacak camilerin bilinmesi önem arz etmektedir. Cuma namazı kılmaya gelirken cemaatimizin abdestli  gelmesi, seccadesini yanında getirmesi, maske takarak  gelmesi ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekmekte. Resmi kurumsal sitelerden, sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılan uyarılar dikkate alındığı taktirde İlçemizde ilk Cuma namazı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde eda edilecek" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ