İkinci normalleşme takvimi kapsamında yaklaşık 2,5 ay sonra Sarıyer'de Cuma namazının kılınacak. Sarıyer Belediyesi ekipleri de vatandaşların ibadet edecekleri cami ve belirlenen alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

16 Mart’tan itibaren ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'deki camilerde de Cuma namazı kılınamıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygun olan camilerin Cuma namazı için açılacağını, uygun görülmeyen camiler yerine ise belirlenen yerlerde ibadet edileceğine ilişkin açıklamasının ardından Sarıyer'de hummalı bir çalışma yürütülüyor.

NAMAZ KILINACAK YERLER İŞARETLENDİ

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Müftülüğü'nün Cuma namazının kılınması için belirlediği Sarıyer Spor Kafeteryası'nın yanındaki alan ile Yeni Mahalle'deki Eyüp Odabaşı Sporcular Parkı'nda çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sarıyer Spor Kafeteryası'nın yanındaki alanda bulunan balık pazarı geçici bir süreliğine ekipler tarafından kaldırılırken, parkta ise sosyal mesafeye uygun olacak şekilde kırmızı noktalarla işaret bırakıldı. Vatandaşlar bu işaretlere göre seccadelerini koyup namaz kılacak. İbadete açılacak olan camilerin avlularında ise dezenfekte işlemi yapıldı.

SARIYER'DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

16 Mart'tan sonra ülke genelinde ilk kez Cuma namazı kılınacak. Çok sayıda vatandaş seccadesini alıp ibadet yapmaya gidecekken, akıllara 'Hava durumu nasıl olacak?' sorusu geldi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 29 Mayıs Cuma günü Sarıyer'de gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BENZER HABER: SARIYER'DE CUMA NAMAZI HANGİ CAMİLERDE KILINACAK?

HABER LİNKİ:https://www.sariyerposta.com/yasam/sariyer-de-cuma-namazi-hangi-camilerde-kilinacak-h61433.html

SARIYER POSTA GAZETESİ