İçişleri Bakanlığı'nın Covid-19 tedbirleri kapsamında İstanbul Valiliği'ne gönderdiği genelgenin ardından Sarıyer Kaymakamlığı bünyesinde 'İlçe Salgın Denetim Merkezi' oluşturuldu.

Denetimlerin tek bir noktadan koordine edileceği merkezin alt birimleri olarak Sarıyer'in her mahallesinde denetim ekipleri oluşturuldu. Bu ekiplerin içerisinde mahalle muhtarı, muhtarlık azaları, imam, okul müdürü ve polis yer alacak.

KURULAN EKİPLERİN GÖREVİ NE?

Kurulan İlçe Salgın Denetim Merkezi'nin koordinasyonunu Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer yapacak. Mahallelerde oluşturulan denetim ekipleri, gece gündüz sahada olacak. Vatandaşların 112, 155 ve 156 çağrı numaralarına yapacağı bir şikayetler mahalle denetim ekiplerine iletilecek. İhbarın muhatabı olan işyerine gidecek olan ekipler, corona virüs salgınına karşı kurallara uyulup uyulmadığını inceleyecek. Akabinde denetimin sonucu sisteme işlenecek. Ekipler ayrıca evinde karantinada olması gereken kişilerin belirtilen adreslerde olup olmadığını da kontrol edecek.

İHLALLERE KARŞI CEZA KAPIDA

Ekipler yaptığı denetimler sonucunda herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaları durumunda birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, işyeri, ticari taksi ve toplu ulaşım araçları için üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün şeklinde Sarıyer Kaymakamlığı'na faaliyet durdurma cezası teklifinde bulunabilecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ