ÖZEL HABER

İLYAS TORLAK'TAN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İstanbul'un balık ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Sarıyer'de aralıksız denetimler yaparken, sahil şeridinde avlanan amatör balıkçıların denetlenmemesine balıkçılar tepki gösteriyor.

Sosyal medya hesabından amatör balıkçıların denetlenmemesine tepki gösteren İstanbul Balık üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, yetkililere sahillerde denetim yapması konusunda çağrıda bulundu.

"SAHİLLER İŞGAL ALTINDA"

"Bu görüntüler yıllardan beri hiç eksilmeden aksine bütün hızıyla artıyor. Kamışını, oltasını alan sahile gidiyor. Bu görüntüleri Sarıyer sahilinde ben çektim ve paylaşıyorum. Sahiller işgal altında ve bir balık nesli hesapsızca burada katlediliyor. Hiçbir yetkili buna dur demiyor. 'Ya ne olacak adam gelmiş, şurada beş dakika keyif yapıyor' diyeceksiniz. Demeyin...

Bu avlanan balıkların hepsi boy standartlarının altında ve yavru balık, kıraça (istavritin yavrusu). Resimde paylaştığım gibi hepsinin kovasında 1 veya 2 kilo balık var ve toplam sahillerdeki bu birikimi avlanan balığı hesap ettiğinizde ortaya korkunç bir rakam çıkıyor. Bu balığın bir kilosu dahi gırgır teknesinde yakalandığında 1380 sayılı su ürünleri kanununa göre uygulanacak cezai müeyyidesi çok ağır. Ruhsat iptaline kadar yolu var. Böyle bir uygulamaya maruz kalan sektörün temsilcileri olarak bu duruma birilerinin artık dur demesini ve gerekli müeyyidelerin acilen getirilmesini talep ediyoruz."

TORLAK'IN AÇIKLAMALARI YENİ YIL SAYIMIZDA

İstanbul Balık üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak'ın sahillerde amatör balıkçıların avlanmasından ilçedeki balıkçıların sorunlarına kadar birbirinden özel açıklamalarını Sarıyer Posta Gazetesi'nin yeni yıl sayısında okuyabilirsiniz.

SARIYER POSTA GAZETESİ