İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri takılmasının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' projesi kapsamında Sarıyer'de uygulama yapıldı.

Trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal ve yapısal düzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması gibi atılan birçok önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' temalı proje kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı uygulama yapıldı.

Sürücüleri bilgilendirdiler

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy ve Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hüseyin Işıktaş, Cumhuriyet Meydanı önünde seyir halinde olan araçları durdurarak, sürücüleri emniyet kemeri takma konusunda bilgilendirdi. Olası trafik kazalarında can kaybının ve yaralanmaların minimum seviyeye inmesinde kemerin önemine vurgu yapan Özer, sürücülere 'Bi Hareketine Bakar Hayat' yazılı maske hediye etti.

Özer'den emniyet kemeri vurgusu

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, "İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde saat 15.30 'da vali ve kaymakamların başkanlığında kolluk kuvvetleri ile birlikte trafik uygulamaları yapacağız. Burada vurgulamak istediğimiz ana konu emniyet kemerinin kullanımına ilişkin vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Bu konudaki farkındalığın artması sayesinde emniyet kemerinin kullanımını da aynı doğrultuda artış gösteriyor. Bu durumdan idareciler olarak çok memnunuz. Ayrıca bu kampanyaya katılarak bizlere destek olan yerel basın mensuplarına da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Büyük önem arz ediyor"

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, "Emniyet kemerinin takılması trafik kazalarındaki can kayıplarının azaltılması hususunda büyük önem arz ediyor. Son yıllarda meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma sayısındaki azalmanın temel nedeni kemer takma konusundaki farkındalığın artmasıdır. Bu proje kapsamında vatandaşlarımızı bilgilendirerek, daha duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

"Emniyet kemeri takanlar daha güvende"

Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hüseyin Işıktaş, "Kazalarda meydana gelebilecek can kayıplarının azaltılmasında emniyet kemerinin etkisi çok büyük. Kemeri takan sürücülerimiz ve vatandaşlarımızın yüzde 60'ı daha güvende. Bu yüzden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da belirttiği gibi herkesin güvenli trafik için bir hareketine bakıyor. Bu hareket de emniyet kemerinin takılmasıdır" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA