Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını sosyal yaşamı etkilemeye devam ediyor. Virüsün daha az görüldüğü bölgelerdeki evlere talebin arttığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Kilyos gibi yerleşim yerlerine yoğun ilginin olduğunu söyledi.

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, corona virüs salıgının yayılımın azaldığı bölgelere talebin yükseldiğini açıkladı. Kırmızıtaş, “Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasından edindiğimiz bilgilere göre Zekeriyaköy, Uskumruköy, Göktürk, Kilyos gibi bölgelerde koronavirüs yoğunluğu yeşil olarak ifade ediliyor. Yani bu bölgelerde corona virüs çok fazla yayılmadı” şeklinde konuştu.

"ZEKERİYAKÖY’Ü İSTİYORLAR"

Taleple orantılı olarak fiyatların yükseldiğini anlatan Kırmızıtaş, "Uskumruköy, Zekeriyaköy bölgelerinde yüzde 20’ye kadar artış var. Yine Kilyos, Şile’de yüzde 15 oranında artış yaşadı. Anadolu Yakası’nda ise özellikle Beykoz ve Çamlıca’da villalara büyük talep var" açıklamasında bulundu.

"EV VE TATİL BİR ARADA"

Başaran, şunları söyledi: "Talebin yükseldiği bir diğer ev tipi ise havuzlu villalar olduğunu söylüyor. Başaran, bunun en büyük nedenini ise şu şekilde anlatıyor: “Bu yıl hazirandan itibaren turizmde normalleşme bekleniyor olsa da insanların büyük bir kısmı hâlâ tatile çıkmaya hazır değil. Fakat tatil yapmak bir ihtiyaç. Bu yıl tatile gidemeyen insanlar kendi evlerinde, sağlıklı ve güvenli bir tatil yapmak istiyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ