Koronavirüs dolayısıyla uygulanan kısıtlama nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkarak park ve caddelere akın ederken, çıkış saatlerinde havanın sıcak olması sebebiyle saatlerin yeniden düzenlemesi gerektiğini söylediler.

Bugün saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkabilen 65 yaş üstü vatandaşlar, dışarı çıkmalarının kendilerine iyi geldiğini söylerken dışarı çıkış saatlerinin 14:00 ve 18:00 arası olmasının gerektiği belirttiler.

YASAK ESNETİLDİ, YAŞLILAR DIŞARI ÇIKTI

Günler öncesinden Sarıyer Belediyesi tüm tedbirleri alırken kısıtlı saatlerde sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar eldiven, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak soluğu parklar, bahçeler ve sahillerde aldılar.

"DIŞARI ÇIKTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Yasağın kalkmasına sevinen Ayşe Pehlivanoğlu, “2 aydır evdeyiz, hiç dışarı çıkmadık. Evde bunaldık ama Allah bunu bize imtihan olarak verdi. Dışarı çıktığım için çok mutluyum. Malum havalar ısındı. Dışarı çıkış saatlerinde yeniden düzenleme yaparlarsa çok daha memnun olacağım. İnşallah çocuklarım, torunlarım da çıkar. Allah ülkemize sağlık, sıhhat, afiyet versin” dedi.

Mustafa Kılınçkan, “Milletin başında bu devlet olduğu sürece Allah’ın izni ile hiçbir şey olmaz. Ben devletime güveniyorum. Onlar bir şey biliyor ki bizi evde tutuyor. Bizi ve sağlığımızı düşünüyorlar. Şuan dışarı çıktığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ