Sarıyer'de lüks saatlerin satıldığı mağazadan 1 milyon lira değerinde olduğu belirtilen saati çaldığı iddia edilen Irak uyruklu A. H. G., polis ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı.

Olay, 3 Kasım Çarşamba günü Sarıyer'de bulunan bir alışveriş merkezindeki lüks saatlerin satıldığı mağazada meydana geldi.

Durumu fark edince polise bildirdiler

İddiaya göre, mağazaya giren Irak uyruklu A. H. G., dünyada sadece 30 adet üretilen ve değeri 1 milyon lira olduğu belirtilen saate bakmak istediğini söyledi. Görevlinin gösterdiği saati eline alarak inceleyen zanlı, bir yandan da görevliyi oyalayarak, dikkatini dağıtmaya çalıştı. A. H. G., ödemeyi döviz ile yapacağını söyleyerek görevliden hesap makinesi ile hesaplamasını istedi.  Görevli masada oturarak hesap yaptığı sırada, A. H. G. de saatin üzerindeki alarmı çıkardı ve saati koluna taktı. Şüpheli, ardından eline aldığı başka bir saati görevlinin önüne koyarak kalktı ve mağazadan ayrıldı. Olayın ardından bir süre sonra saatlerden birinin eksik olduğunu fark eden görevliler, güvenlik kameralarını bakınca saatin çalındığını görerek durumu polise bildirdi.

Polisten kaçamadı

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek, hırsızlığı yapan kişinin Irak uyruklu A. H. G.'nin olduğunu tespit etti. Polis, güvenlik kameralarından şüphelinin bindiği taksinin plakasını tespit etti. Taksici, şüpheliyi Bakırköy Şenlikköy Mahallesi Derya Sokak üzerinde bıraktığını söyledi. Yaptıkları araştırmada şüphelinin adresini tespit eden polis ekipleri, şüpheliyi evinde yakalayarak gözaltına aldı.Evde yapılan aramalarda, Sarıyer'deki mağazadan çalınan saat ve 40 bin dolar ile şüphelinin başka kuyumculardan çaldığı mücevherler de ele geçirildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A. H. G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SARIYER POSTA