Çin'de başlayıp, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'de de iki kişide tespit edilen korona virüse karşı ülke genelinde tedbirler artırıldı. Sarıyer Belediyesi de ilçede bulunan ibadethaneler, okullar, sağlık ocakları, Kur’an kursları ve belediye hizmet noktalarının ardından minibüsleri dezenfekte etti.

Tüm dünyayı saran korona virüs salgını Türkiye’ye de sıçradı. Ülkede bugüne kadar iki kişide görülen virüs nedeniyle Sarıyer Belediyesi ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını hızlandırdı. İki aylık sürede belediyeye ait birimlerin yanı sıra ilçe genelindeki 114 cami, 9 kilise, 3 cem evi, 70 okul, 37 Kur’an kursunun yanı sıra belediye hizmet noktaları, huzurevi, sağlık ocakları dezenfekte edildi. Son olarak Sarıyer’de ulaşımın önemli bir kolu olan ve her gün binlerce vatandaşın kullandığı minibüsler dezenfekte edildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda özel cihazlar yardımıyla dezenfektan püskürtülerek virüse karşı koruma sağlanıyor. Dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nadir Günday ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. İrfan Bilboğa,  yapılan çalışmaların ardından bu alanlarda dezenfektan dağıtımına başlanacağını söyledi.

SIRADA KIRAATHANELER VE DERNEKLER VAR

Tüm ortak kullanım alanlarının dezenfekte edildiğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, “Bugün sağlık ekibimizle beraber Baltalimanı minibüs durağındayız. Minibüslerimizi dezenfekte etmek için çalışma yapıyoruz. Biz Sarıyer Belediyesi olarak yaklaşık bir buçuk aydır camiler, cem evleri, kiliseler, okullar ve birçok ortak kullanım alanında çalışmalarımızı artırdık. Şimdi de dezenfektanlarımızı bu noktalara dağıtmaya başladık. Sırada kıraathaneler ve dernekler var. Tabi kişisel olarak da alınacak önlemler var. Uzmanların söylediklerini dikkate almak gerek” dedi.

ÖNLEMLER İKİ KATINA ÇIKARILDI

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak temizleme işlemi yapılan noktalarda önlemler iki katına çıkarıldı. Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, ilçede bulunan cami, cemevi, kilise, Kur’an kursları, okul,  gibi ibadethanelerin yanı sıra eğitim kurumları ve belediyeye ait hizmet noktalarında dezenfekte çalışması yaptı. Özel kıyafetli personel tarafından yapılan detaylı temizlik işlemlerinin ardından, püskürtme yöntemiyle ilaçlama yapılıyor.

ETKİNLİKLER İPTAL

Virüs ile ilgili alınan önlemlerin yanı sıra yurttaşların sağlığını tehlikeye atmamak adına Sarıyer Belediyesi’nde; Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla yapılan değerlendirmeler ve gelen bilgiler sonucunda düzenlenecek tiyatro, konser, sergi gibi tüm toplu etkinlikler mart ayı sonuna kadar iptal edildi.

HİJYEN EĞİTİMİ

Dezenfekte çalışmalarıyla birlikte Sarıyer’de bulunan balıkçı restoran ve lokantaları işletmelerine yönelik hijyen eğitimi Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda yapıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu “Beyaz Martı Hijyen Projesi Eğitimi”ni İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Nuray Özden verdi.

SARIYER POSTA