Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kurban yemeği, bu yıl da Ferahevler Merkez Şantiyesi'nde düzenlendi. Başkan Şükrü Genç, belediye personeliyle aynı sofrada bir araya geldi.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait Ferahevler  Merkez Şantiyesi'ndeki programa; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Ali Kargidanoğlu ve Esra Özcan Ceber, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İBB Meclisi CHP Üyeleri Ekrem Kaya, Yılmaz Demirel, Hayrettin Özbakır, Mehmet Tuncel, Maltepe Belediye Meclis Başkanvekili Yusuf Koçhan, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve işçiler katıldı.

Etkinliğin düzenlendiği alanın girişinde corona virüse karşı dezenfektan konulurken, katılımcılar ellerini dezenfekte etti. Ayrıca alana maskesiz girilmesine izin verilmedi. Başkan Şükrü Genç'in konuşmasının öncesinde  dua edildi.

"KURBAN YEMEĞİMİZ ARTIK GELENEKSELLEŞTİ"

Programda konuşan Şükrü Genç'in bazı sözleri konuşmacıların yüzünü güldürdü. Genç, "İftar programlarında da aynı konu gündeme geliyor. Tam yemek yiyeceğim 'Başkan konuşacak' diye kürsüye çağrılıyorum. Önce bir yemeğimizi yiyelim, sonra konuşuruz" dedi.

Genç konuşmasının devamında, "Öncelikle her ne kadar belediye bütçesinden de olsa kurban alımında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu kurban yurttaşlarımızın parasıyla alınıyor. Allah niyetimizi kabul etsin. Sarıyer Belediyesi kurban yemeğimiz artık gelenekselleşti. Kurban kesmek en büyük ibadetlerden biri olarak kabul ediliyor. Paylaşmak da İslamiyet'in ve geleneklerimizin olmazsa olmazıdır. Fakat öncelikle ibadetin ne olduğunu iyi anlamak lazım. Ne kadar ibadet ederse et kalbin temiz değilse yaptığın ibadetlerin pek bir anlamı yok. İlk olarak için güzel olacak. Ardından da inandığın değerlere göre hareket edeceksin" ifadelerini kullandı.

GENÇ'TEN CORONA VİRÜS UYARISI!

Maalesef Covid-19 pandemisi devam ediyor.Son günlerde de vaka sayısı artıyor. Herkes sorumluluğunun farkında olmalı ve ona göre davranmalı. Bilime inanmalıyız ve uyulması gereken kuralları harfiyen yerine getirmeliyiz. Bu süreçte kendi sağlığımız kadar karşımızdaki insanın sağlığı da çok önemli. Çünkü siz ne kadar korunursanız korunun karşınızdaki sizin kadar önlem almıyorsa ve virüs taşıyorsa sizi hasta yapma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden toplumsal sağlık vurgusunu bir kez daha yapmak istiyorum" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ