Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ferahevler  Merkez Şantiyesi'nde düzenlenen ve geleneksel hale gelen kurban yemeğinde belediye çalışanlarıyla ile bir araya geldi.

Başkan Şükrü Genç’in belediye personeli için satın aldığı kurbanlığın aynı sofrada paylaşıldığı yemeğe; Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve personel katıldı. Etkinliğin düzenlendiği alanın girişinde corona virüse karşı dezenfektan konulurken, katılımcılar ellerini dezenfekte etti. Başkan Şükrü Genç'in konuşmasının ardından dua edildi.

"KURALLARA UYARAK SÜRECİ ATLATACAĞIZ"

Covid-19 salgını nedeniyle insanlığın zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Sarıyer Belediye Şükrü Genç, "Korunma amacıyla herkesin ağzında maskeler var. Hiç kimse birbirine yaklaşamıyor, hasret gideremiyor. Benim için en zor olanı çocuklardan arkadaşlarıma kadar kimseye elimi uzatamamak. Fakat bu süreci konulan kurallar, alınan önlemlere uyarak atlatacağız. Bunun da ötesinde sağlıklı ortama dönebilmenin şartlarını yaratmak gerekiyor. Şunu da hiç unutmamak lazım. Bu hastalık geçmiş dönemlerdeki veba ve sıtmadan daha farklı değil. Teknolojik olarak daha değişik bir dönem yaşıyoruz. Tabi o dönemlerde bu tarz hastalıkların çok daha yoğun şekilde hissedildiği ve milyonlarca insanın ölümüne neden olduğu ortada. Çünkü alınabilecek önlemler yeterli değil, tedavi olanağı kısıtlıydı. Dolayısıyla daha ağır bedeller ödendi. Bu dönemde de ödenen bedel ağır fakat her şey elimizde. Hijyenik olacaksınız, aranıza mesafe koyacaksınız, hiç tanımadığınız insanın bile sağlık durumu yakından ilgilendiriyor. Buna benzer şeyler yaşamın içerisinde olacak. Birkaç ay önceki sosyal hayata dönemeyebiliriz. Bu yüzden her yeni döneme en az problem yaşayacak şekilde değerlendirmek zorundayız" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'TEN SERT SÖZLER

Konuşmasında zaman zaman sert sözler sarf eden Genç, "Diğer bir husus sendika adı altında bir takım oyuncak adamlar sahtekarlığa başladılar. Hayatım boyunca emekten yana mücadele ettim. Bir kişinin bile emeğinin başkaları tarafından sömürülmemesi için elimden geldiğince mücadele ettim. En başından beri biz her şeyi beraber yapacağız demiştim. Fakat kendini bilmez bazı kişiler çalışma barışını, insanlar arasındaki dostluğu bozacak şekilde çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Bu tür tezgahlara da gelmeyeceğinizden eminim. Bu yemeği provoke etmek isteyenler oldu. Sahada buna benzer şeyleri o kadar çok yaşadım ki o işin gerçek sahiplerinin yani emekçilerin el ele vermesi ile hak ve hukukun elde edileceğini biliyorum. Kendi çıkarı için ortalıkta dolaşanlara vereceğiniz cevapla bu işin önüne geçmek gerekiyor. Biz sendikalaşmanın da ne demek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Emeğin karşılığının da ne yapılması gerektiğinin de bilincindeyiz. Böyle zorlu bir dönemde dayanışmayı en ileri noktaya getireceğiz ve elimizden geleni yapacağız. Farklı yerlerde maaşların yatırılmasında gecikmeler oldu. Fakat Sarıyer Belediyesi'nde böyle bir şey olmadı. Çünkü 2016 yılından beri bu süreçleri öngördük ve tasarrufa başladık. Özellikle çalışan arkadaşlarımızın maaşlarının mutlaka ödenmesinin bilincindeydik. Dolayısıyla huzurunuzu o kendini bilmezler için bozmayın. Sendikalaşmayı da sizlerle birlikte yapacağız. Bu tür işlerin içerisinde olan kişiler bir daha Sarıyer Belediyesi'nde o meydanı bulamayacaklar. Bu birilerine mesaj olarak gitsin" dedi.

"SOFRAMIZDA NEYİMİZ VARSA PAYLAŞIYORUZ"

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: Kurban dinimiz için çok önemli. Sarıyer Belediyesi olarak da kurban yemeği geleneğini yerine getiriyoruz. Soframızda neyimiz varsa paylaşıyoruz. Çok daha güzel günlerde, bayramlarda kucaklaşmayı temenni ediyor, geçmiş bayramınızı kutluyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ