Dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olan Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda kurulan güneş paneli, hem doğaya salınacak binlerce ton karbondioksiti engelledi hem de 173 ağaç dikimine eş değer enerji tasarrufu gerçekleştirdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yoğun girişimleri sonucunda inşa edilen belediye binası, vatandaşa hizmet veren tüm birimleri tek çatı altında toplamasının yanı sıra doğaya sağladığı katkı ile de dikkat çekiyor.

173 ağaca eş değer

Hizmet binasının inşaatı sırasında kurulan sistemler, aynı zamanda Sarıyer Belediyesi’nin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Yenilenebilir enerji sistemlerinin devreye girmesinden bu yana doğaya 2,5 ton karbondioksit salınımı engellendi, 51 bin 587 ton karbondioksit ise temizlendi. Ayrıca şuana kadar 173 ağacın dikimine eş değer enerji tasarrufu da sağlandı.

“Maddi tasarruf elde edilecek”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu sistem ile sadece Türkiye’de değil, dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Açıkçası bu sistemi kısa vadede ele almamak lazım. Bunu yıllara yayarak hem tonlarca zehirli gazın doğaya gitmesi engellenecek hem de çok büyük maddi tasarruf elde edilecek” dedi.

SARIYER POSTA