Sarıyer Belediyesi, Maden Fatih İlkokulu, Emirgan Özdemir Sabancı Lisesi ve Tuncay Artun İlkokulu’nun belediye tarafından yıkılacağına ilişkin iddialar üzerine açıklama yaptı.

Maden Fatih İlkokulu, Emirgan Özdemir Sabancı Lisesi ve Tuncay Artun İlkokulu’nun alınan karar doğrultusunda Sarıyer Belediyesi tarafından yıkılacağı iddiaları ilçe gündemine bomba gibi düşmüştü. Belediye yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı.

İşte Sarıyer Belediyesi’nden yapılan açıklama:

“Sarıyer Maden Fatih İlkokulu, Emirgan Özdemir Sabancı Lisesi ve Tuncay Artun İlkokulu’nun Sarıyer Belediyesi tarafından yıkılacağına dair çıkan haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Söz konusu okulların İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yenilenmek üzere yıkılabileceği bilgisi alınmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bu okullarda okuyan öğrenciler tadilat döneminde Sarıyer’in diğer okullarına yönlendirilerek, mağduriyetleri engellenecektir. Sarıyer Belediyesi konu ile ilgili yıkım ve yapı ruhsatı vermekle yükümlüdür. Böyle bir çalışmamız olmadığını kamuoyuna duyururuz.”

BENZER HABER: https://www.sariyerposta.com/siyaset/genc-sariyerin-kiymetini-bilmemiz-gerekiyor-h59999.html

SARIYER POSTA