Sarıyer Belediyesi, belirlenen cami, mescit ve açık alanlarda yaklaşık 2,5 ay sonra Cuma namazı kılacak olan vatandaşlar için 20 bin tek kullanımlık seccade, maske ve dezenfekte ürünlerini Sarıyer İlçe Müftülüğü'ne teslim etti. Yetkililer, namazın kılındığı yerlerde seccade dağıtımının olmayacağını ve ürünlerin tedbir amaçlı müftülük yetkililerine teslim edildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci normalleşme takvimi kapsamında Cuma namazının sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde kılınabileceğini açıklamasının ardından Sarıyer Belediyesi de harekete geçti.

SECCADE DAĞITIMI OLMAYACAK

Sarıyer Belediyesi, Cuma namazının kılınacağı belirlenen cami, mescit ve açık alanlarda çalışmalar yaptı. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı'nın namaz kılacak vatandaşların seccadelerini ve maskelerini kendilerinin temin etmesini öngören genelgeyi de göz önünde bulunduran belediye, herhangi bir olumsuzluk durumunda seccadesi ve maskesi olmayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere 20 bin tek kullanımlık seccade, maske, sosyal mesafeyi belirlenmesi için şerit bant ve dezenfekte ürünlerini Sarıyer İlçe Müftülüğü'ne gönderdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ