Sarıyer Belediyesi, Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarına eğitim desteği vereceğini açıkladı. 

Sarıyer Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle geçen karar doğrultusunda; Türkiye’yi yasa boğan maden faciası sonrasında 42 maden işçisinin çocuklarına burs imkânı sağlanacak. 0-6 yaş arası 33 çocuğa bin TL afet yardımı yapılacak. İlk, ortaokul ve lise olmak üzere 22 çocuğa ise bin 600 TL verilecek. 

“YARALARI SARMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada; “Bartın’da yaşanan maden faciası hepimizi büyük acılara boğdu. Ailelerin yuvasına ateş düştü. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Zor koşullarda çalışarak evine ekmek götürme derdinde olan madencilerimizin bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak için elimizden geleni yapacağız. Devletimiz, STK’lar, hayırseverler üzerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Biz de yerel yönetim olarak ailelerimizin yanında olmak istedik ve meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla çocuklarımıza burs desteği sağlayacağız. Yaraları sarmak hepimizin görevi” dedi.