Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından organize edilen 'Şenlendirme Projeleri' kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Sarıyerli Anneler Kızılay’a Destek Oluyor’ temalı kermes, Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Kermes, gün boyu alışveriş tutkunlarını ağırlayacak.

Takılardan giysilere, yiyecekten el emeği göz nuru ürünlere kadar geniş yelpazeye sahip olan 22 standın yer aldığı kermesten elde edilecek gelir ile hem kadınlar ev ekonomisine katkı sunacak hem de yardıma muhtaç annelerin ihtiyaçları karşılanacak. Etkinliğe; Kızılay Sarıyer Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktaroğlu ve Kızılay gönüllüleri de katılarak, destek verdi.

“ANNE VE BEBEĞİN DOĞUM SONRASI İLK İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ"

Etkinlik ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler veren Kızılay Sarıyer Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, "Kızılay Genel Merkezi her yıl Türkiye genelindeki şube ve temsilcilikler aracılığıyla Şenlendirme Projeleri gerçekleştiriyor. Bu sayede farkındalık yaratmak ve toplum yararına faaliyetler düzenleniyor. Ülke genelinden yaklaşık bin proje arasından 393 proje kabul edildi. Bunların arasında ‘Kızılay Sarıyer Şubesi'nin düzenlediği Sarıyerli Anneler Kızılay’a Destek Oluyor’ kermesi de yer aldı. Şube Başkanımız Fatih Türk'ün öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kermes ile birlikte evinde üretim yapabilen ancak çalışma imkanı olmayan kadınların ev ekonomisine katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Aynı zamanda buradaki anneler elde ettikleri gelirlerle ihtiyaç sahibi annelere destek olacak. Biz de kendi standımızdan elde ettiğimiz gelirleri de ilçemizdeki yardıma muhtaç anneler için kullanacağız. Bu kapsamda 'Sevgi Bohçası' projemizle anne ve bebeğin doğum sonrası ilk ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pandemi nedeniyle 22 gönüllü anne kermesimize katıldı. İnşallah belirli periyodik aralıklarla bu tarz etkinliklerimizi yapmayı sürdüreceğiz. Bu çalışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu hilal sizlerle var olacak" ifadelerini kullandı.

“GENÇ KIZILAY OLARAK İYİLİK HAREKETİNE DESTEK VERİYORUZ”

Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktaroğlu ise şunları söyledi: "Genç Kızılay Sarıyer olarak iyilik hareketine gönül veren arkadaşlarımızla birlikte yapılan etkinliklere destek verirken, kendi çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Bu sayede iyilik hareketini Kızılay Şube Başkanımız Fatih Türk ile birlikte ve Genç Kızılay olarak bu bayrağı daha yukarı taşımak istiyoruz. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Sarıyerli Anneler Kızılay’a Destek Oluyor’ kermesinde de yer alıyoruz. Annelerin bir ihtiyacı olduğunda Genç Kızılay gönüllüleri destek oluyor. Aynı zamanda meydanda kan bağışı çadırı da bulunuyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ