2017 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan 32 metre uzunluğundaki Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi'nde yangınların tespiti için yapılan çalışmalar, yaz aylarında artarak devam ediyor. Sarıyer Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında olan kulede, biri kadın iki personel orman yangınlarına karşı 7/24 görev yapıyor.

Olası bir yangın anında ekipleri telsiz yardımıyla hızlı bir şekilde yönlendiriyorlar. Tarihi Beyazıt Kulesi'nden esinlenerek yapılan gözetleme kulesi, hava durumuna göre, renkli ışıklandırma sistemine sahip. Olası bir depremde, yedek yönetim merkezi olarak planlanmış ve tüm sistemlerinin elektrik kesintilerine karşı en az 48-72 saat aktif olacak şekilde çalışıyor.

"BAKIM VE ONARIMLARI YAPILDI"

Yapılan çalışmalardan bahseden İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, “Personelimize orman yangınları ile mücadelede gerekli olan bilgileri aktardık, eğittik. Yangın tehlikesinin azaltılması noktasında gerekli çalışmalarımız oldu. Özellikle mesire alanları ya da tarihi turistik değerlere sahip olan yerler etrafları yangın emniyet şerit ve yolları ile birlikte açılarak, var olan emniyet şerit ve yollarının bakım ve onarımları da yapıldı.

SARIYER'DE 138 YANGIN

İstanbul İstatistik Ofisi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan derlediği verilere göre, 2020 yılı içerisinde 352 yangının meydana geldiği Sarıyer, 2021'in ilk 4 ayında ise 138 yangın yaşandı. Bu süre zarfında İstanbul genelinde 7 bin 691 yangın çıkarken, Sarıyer diğer 39 ilçe ile kıyaslandığında listede 30. sırada yer alıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ