Kağıthane Belediyesi ve Kolan Hastanelerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tüp Bebek Semineri'nde kurayla 4 şanslı çift ücretsiz tüp bebek tedavisi kazanırken, 30 kişiye de ücretsiz muayene imkanı sağlandı.
Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi'nin tüp bebek konusunda bilinmeyenleri vatandaşlara aktarmak için Kolan Hastaneleri ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Tüp Bebek Seminerlerinin 5.'si Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Önceki seminerlerde olduğu gibi katılımın yine yoğun olduğu programda Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Prof. Dr. Kadir Savan, Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Operatör Doktor Tülay Çağlar ve Diyetisyen Büşra Düzyol vatandaşlara aydınlatıcı bilgiler sundular.

Sağlıklı beslenmenin çocuk sahibi olma konusunda çok büyük bir önem taşıdığını belirten  Diyetisyen  Büşra Düzyol kadınlara, gebe kalmadan önce, gebe kaldıktan sonra ve gebelik döneminde nasıl beslenecekleri ile ilgili olarak ipuçları verdi. Gebelik döneminde protein ağırlıklı beslenmenin faydalı olacağını belirten Düzyol; ''Protein gebelik döneminde en çok ihtiyaç duyduğumuz besin maddelerinin başında geliyor. Ancak herkesin uygulaması gereken diyet bir başkasınınkinden farklı, bunun için öncelikle kan tahlili yaptırmanız ve boy kilo endeksinizin hesaplanması gerekiyor. '' dedi.

Kahve gebelikte düşük riskini artırıyor

Gebe kadınların alkol, kahve, adaçayı, tatlandırıcılar, ton balığı, somon balığı ve kabuklu deniz ürünlerini tüketmemeleri gerektiğini aktaran Düzyol; ''Bebeklerin kalbi anne karnındayken çok hızlı atar, kahve tüketimiyle birlikte kalp atış hızı daha da artacağından düşük yapma olasılığınız ortaya çıkar. Balık konusunda ise tamamen mevsiminde tüketmelisiniz, bu yüzden ton balığı ve somon balığı gibi balıklar ithal olacağından tüketmemelisiniz, ayrıca büyük balıklarda civa oranı da daha fazla olur.''dedi.

Kadın ve erkek birlikte muayene olmalı

Söz alan bir diğer konuşmacı Op. Doktor Tülay Çağlar ise, çocuk sahibi olamamanın bir çok farklı nedene dayandığını belirtirken hem kadının hem de erkeğin birlikte muayene olmaları gerektiğini aktardı. Bir çok faktörün bir araya gelmesiyle çocuk sahibi olunduğunun altın çizen Çağlar, katılımcılara tüp bebek yönteminin nasıl gerçekleştirildiği ile ilgili olarak da bilgiler verdi.

Daha sonra soru cevap bölümüne geçilen seminerde Prof.Dr . Kadir Savan'ın soruları cevaplamasının ardından her programda olduğu gibi çekiliş yapılarak, şanslı çiftler belirlendi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın eşi Fatma Kılıç ve katılımcı doktorların çektiği kura neticesinde 4 şanslı çift Kolan Hastanelerinden ücretsiz tüp bebek tedavisi kazanırken, 30 kişiye de ücretsiz muayene imkanı sağlandı.

http://www.sariyerposta.com/