Sarıyer ilçesinde yer alan, Cumhuriyet Yaşam evi proje koordinasyon birimi tarafından 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla yaşlı vatandaşlara “Stres ve Stresin Hayatımızdaki Etkisi” konulu seminer verildi.

Yaşlıların rahat ve konforlu zaman geçirmeleri için çeşitli dönemlerde çalışmalar gerçekleştiren Cumhuriyet Yaşam Evi proje koordinasyon birimi, “Yaşlılara Dayanışma Eli” başlığı altında düzenlenen seminerle yaşlılara moral ve destek verdi.

Uzm. Psk. Dr. Özlem Şen Ayyıldız tarafından verilen seminerde, yaşlılara stres ve stresle başa çıkabilme yöntemleri anlatılırken, farkındalık oluşturacak motivasyon kaynakları hakkında da bilgiler aktarıldı. Yaşlıların karşılarına çıkabilecek herhangi bir ruhsal zorluktastresin doğasının önemli bir yeri olduğundan bahseden Psikolog Ayyıldız, stresin günümüzde bir halk sağlığı problemi haline geldiğini belirtti. Ayrıca, pandemininde yaşlılar üzerindeki psikolojik etkisi üzerine değerlendirmede bulunan Ayyıldız, “Pandemi sırasında sağlıklı yaşlanmayı psikolojik açıdan da teşvik etmek için fırsatlar yaratmamız önemli” dedi. Pandemiyle birlikte yaşlıların zorlaşan şartlarına karşı sadece fizyolojik sağlığın değil, duygusal ve sosyal ihtiyaçların da göz ardı edilmemesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Seminerin bir diğer ana başlığı olan “Bilinçli farkındalık” ve “Öz şefkat” konusunda da yaşlılara bilgi veren Uzm. Psk. Dr. Özlem Şen Ayyıldız,“Onlar bizim baş tacımız, en önemli değerlerimiz. Her daim onların yanında olmaktan mutluyuz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yaşlıların büyük ilgi gösterdiği seminerde bazı yaşlılar, yarım asırlık mesleki hayat hikayelerinden bahsederken, bazıları ise konunun uzmanı olan Ayyıldız'a aile yaşamlarında huzurun ve mutluluğun yakalanmasına dair çeşitli sorular sordular. Gerçekleştirilen seminerden duydukları memnuniyeti paylaşan yaşlı vatandaşlar, uygulamanın gerekliliğini ve yararlılığını dile getirdiler.