Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Akademik ve iş hayatına dair açıklamalarda bulunan Saran, kaleme aldığı 'İçindeki Dağı Aş' isimli kitabını öğrenciler için imzaladı.

Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'ne gerçekleştirilen etkinliğe; Okul Müdürü Zekeriya Emre Çapraz, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Öğrenciler sordu, Saran yanıtladı

İş ve spor dünyasının tanınan simalarından Sadettin Saran, Sarıyer'de üniversiteye hazırlanan öğrencilerle buluştu. İş hayatına başlamasından medya patronluğuna giden süreci anlatan Saran, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Saran, programın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

"Kimsenin hayallerinizi engellemesine izin vermeyin"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Saran, "Bugün yaptıklarıma bakarak aileden gelen bir servetimin olduğunu düşünebilirsiniz ancak ben okuyarak ve çalışarak bir şeyleri başardım. Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'ne ve birçok okula gitmemdeki en büyük neden de 'ben yaptıysam sizler de yapabilirsiniz' demek için. Kimsenin hayallerinizi engellemesine izin vermeyin. Kendinizi geliştirmek için konfor alanınızı terk edin" diye konuştu.

"İş insanı önünü görmeden yatırım yapamaz"

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Saran, "Dolar ve Euro'daki kur dalgalanması herkes gibi beni de endişelendiriyor. Şu an 67 ülkede iş yapıyorum. Yaklaşık 4 bin insana de istihdam sağlıyorum. Fakat bir iş insanı önünü görmeden yatırım yapamaz. Şu an da yatırım yapıyorum diyen birinin doğruluğundan emin değilim. Yatırımlarımızı tamamen durdurmadık ancak şu anlık azalttık" ifadelerini kullandı.

Saran'dan Fenerbahçe açıklaması

Geçmiş yıllarda Fenerbahçe'de çeşitli görevlerde bulunan ve her fırsatta başkan olma hayalini anlatan Saran, "Kulüplerimizi yöneten insanların spordan gelmese bile spor kültürünü almış olması gerekiyor. Verilen demeçler, bahane üretmeler, her fırsatta hakemi eleştirileri spordan gelen insanların yapacağı işler değil. Sporu bilen bir kişi bunları yapmaz. Benim Fenerbahçeli olduğumu herkes biliyor.  Gelecekte ne olur bilmiyorum ama başkan olmak isterim. Tabi bunun kararını genel kurulumuz verecek. Olası bir seçimde Ali Koç bırakırsa aday olurum" dedi.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta