Tarım Bakanlığı’nca “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak için Rumelifeneri’nde program düzenlendi.

Rumelifeneri’nde “Lider Çocuk Tarım Kampı” programa İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Karaca, Sarıyer İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, Rumelifener Muhtarı Serkan Gerçek, Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Sert ve Sarıyer Posta İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu katıldı.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacı ile düzenlenen kampın bu yılki teması, “2022 Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı” olduğu için “Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” olarak belirlendi.

3 gün süren kamp, Şehit Uğur Taşcı İlkokulu’ndan katılan 15 öğrenci ile gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi ziyaret edilerek balık türleri gösterilerek tanıtılarak yasal boy limitleri ve türler hakkında uygulamalı olarak bilgilendirme yapıldı. ISOBDER ( İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği) yetkililerinin katılımı ile amatör sportif balıkçılık hakkında bilgiler verildi.

Kampın 2. günü Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Sert’in konuşması ile başladı. Bağlaraltı Dalyanı’na gidilerek dalyan sahibi Ekber Menekşe çocukları “Geleneksel Ağ Dalyanları” hakkında bilgilendirdi. Balıkçı reislerinden Şevki Deniz ve İsmet Yalçın trol ve gırgır balıkçılığını anlattı. İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Karaca’nın katılımı ile çocuklara katıldı.

KAMPTA RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan öğrenciler çeşitli oyunlar ve aktiviteler gerçekleştirerek doyasıya eğlendiler. İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Karaca’dan katılım belgelerini ve hediyelerini alan öğrenciler daha sonra Rumelifeneri’ndeki Kale Restoran’da hep birlikte yemek yediler.