İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yalnızca Sarıyer'in değil, tüm Türkiye'nin sembol yapılarından olan Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmalarının başladığını açıkladı. İmamoğlu, tarihi yapının aslına uygun bir şekilde restore edileceğini ifade etti.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte Anadolu Hisarı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'den son durum ile ilgili bilgiler aldı.

"RUMELİ HİSARI'NIN DA CİDDİ BİR RESTORASYONA İHTİYACI VARDI"

Yapımına, Fatih Sultan Mehmet döneminde 15 Nisan 1452'de başlanıp, 31 Ağustos 1452'de tamamlanan Rumeli Hisarı’ndaki restorasyon çalışmalarına başlandığı bilgisini aktaran İmamoğlu, "Rumeli Hisarı'nın da ciddi bir restorasyona ihtiyacı vardı. Orada da restorasyona başladık. Yani eşzamanlı, iki önemli izi, çok kıymetli iki eseri İstanbullulara ve bütün dünyaya, tekrar böyle güçlü bir biçimde tanıtmanın, anlatmanın fırsatını yakalayacağız. Şu durağan zamanlarda, şu zor zamanlarda böylesi güzel işlere imza atan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umut ediyoruz seneye, belki de bu vakitlerde, belki de önümüzdeki senenin yaz döneminde, burayı bambaşka bir şekillenmiş, güzelleşmiş haliyle geziyor olacağız. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ