Rumeli Feneri Mahallesi’nde bulunan uzun bir süre bakımsız kalan tarihi mezarlık, geç de olsa İBB Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından temizlendi. Mahalle Muhtarı Serkan Gerçek, çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Rumeli Feneri Mahalle Muhtarı Serkan Gerçek'in yoğun girişimleri sonuç verdi. Ekipler, mezarlıktaki otları ve çöpleri temizledi.

TARİHİ 1800’LÜ YILLARA DAYANIYOR

Yıllardır bakımsızlıktan dolayı atıl vaziyette olan mezarlıkta yaklaşık 100 mezarın bulunduğu tahmin ediliyor. Tarihi 1800’lü yıllara dayandığı tahmin edilen mezarlıkta asırlar önce önemli görevler üstlenen bazı kişilerin de bulunduğu rivayet ediliyor.

DÖNEME AİT YENİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR

Osmanlı başta olmak üzere birçok medeniyete ait birçok esere ev sahipliği yapan Rumeli Feneri’nin merkezinde bulunan tarihi mezarlık, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle oldukça kötü bir durumda. Gerekli çalışmaların yapıldığı takdirde döneme ait birçok yeni bilgiye de ulaşılabileceği ifade ediliyor.

VATANDAŞ YETKİLİLERİN İLGİSİZLİĞİNE TEPKİLİYDİ!

Mezarlığın çevresindeki ağaçlar ve çalılıklar nedeniyle mezar taşları dahi gözükmezken, mahalle sakinleri yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteriyor. Mezarlığın son halinin aynı zamanda görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, ilgili mercilere çağrıda bulunuyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ