2008 yılında kurduğum gazetem Sarıyer Posta ile birlikte 15 yıldan fazladır gururla ve ilk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz.

Üzülerek yazıyorum ki rekabeti şark kurnazlığı ile karıştıranlar var. 15yıl süre zarfında o kadar çok şey gördüm ki hani bir tabir vardır ya, “Tereciye tere satılmaz” başka bir atasözü var da onu yazamıyorum...! Ama kalbi bozuklar hemen anlayacaktır. Hangi sektörde olursanız olun rekabet her zaman kaliteyi getirir. Hem sizin işletmeniz hem de müşteri portföyünüz kazanç sağlar. Fakat bazı durumlar vardır ki yaptıklarınız rekabet kurallarına, ticaret ahlakına ve ahlaki değerlere uymaz. 

Sadece sizin kazandığınızı zannedersiniz lakin işler hiç de göründüğü gibi olmayabilir. Küçük ayak oyunları ve girişimler, sizleri insanların gözünde küçültmekten başka bir işe yaramaz.

Sarıyer Posta Gazetesi 15 yıldır aralıksız çıkmaya devam ediyor. Gazete çıkmıyor, gazeteler tek kişiye ait gibi kurnazca yaklaşımlara gerek yok... Ne zaman bu gazete yayın hayatına son verir, o zaman Sarıyer halkı kendim paylaşır, desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Siz işinize bakın...!

2001’li yıllardan bu yana Sarıyer’de çeşitli gazetelerde görev yaparak deneyim ve hizmetlerim oldu. 2008 yılında kurduğum gazetem Sarıyer Posta ile birlikte 15 yıldan fazladır gururla ve ilk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Çok taklit edildik yılmadık. Yerel gazete sahibi ve çıkaran biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, şark kurnazlığı veya günü kurtaran işlerin içerisine asla girmedik.

Sadece kulağımıza gelenleri dinliyor ve gülüp geçiyoruz. Ama bazen açıklama yapmaya mecbur bırakılıyoruz. Hattabizle beraber yürüyen ve destek aldığımız esnaflardan bazıları sitemi de ihmal etmiyor..  “Levent kardeşim hiç hayıflanma kabahat sende, ortalıkta görünmüyorsun senin daha çok ziyaretlerde bulunman lazım” diyor. Bende söz dinliyorum, ara ara ziyaretlerimi gerçekleştiriyorum. Ama kulağıma gelenler hayret verici ve hatta çok ucuz hareketler... 

Bir kez daha tekrarlıyorum. Taklit etmeyelim, özgün olalım. Haberler arasında mutlaka benzerlikler olacaktır. Sonuçta yaptığımız tüm haberler Sarıyer’imiz ile ilgili. Ancak kes - kopyala - yapıştır taktiği son derece ucuz...  Birbirimizden haber alalım, birbirimizden güç alalım bu bizi daha etkin kılacaktır. Çünkü rekabetten beslenenlerde var.

Rekabet güzeldir de ama bunu kullanan bazı kendini bilmez esnaflarda var. Kendilerine ne fayda sağlar o bilinmez ama böyle bir durumda var aslında

Herkese saygılar...