Balıkçılar çarşısı başta olmak üzere yıllardır birçok sorunla karşı karşıya kalan Sarıyerli balıkçılar, İBB ve Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan çalıştaylar, hazırlanan raporlara rağmen problemlerin çözülmemesine tepkili.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı'na giden CHP Gemisi, balıkçıların sorunlarını ve taleplerini dinlemişti. Görüşmede; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da yer almıştı.

"SARIYER SAHİP OLDUĞU GÜCÜYLE İSTEDİĞİ KONUMA ULAŞAMIYOR"

Birçok raporun hazırlanmasına karşın sorunlarının çözülmemesine tepki gösteren İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, şu açıklamayı yaptı: Balıkçılık sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Sarıyer Balıkçılık Raporu konusunda yapılan çalışmayı bir inceden hatırlatmak amacı ile paylaşmak istedim. Yapılan bu  çalışmanın ardından 3 yıl geçmiş ve ortada henüz bu çalışmayla ilgili hiç bir gelişme yok. 8 su ürünleri kooperatifi, 2 balıkçı derneği ile ülkemizde tek ilçe olan ve Türkiye balıkçılığı üretimine büyük oranda katkısı olan Sarıyer ilçemiz maalesef kendine has sahip olduğu gücüyle istediği konuma ulaşamıyor. Biz balıkçılar, bu raporda yazılanların gerçekleşmesini ve ivedilikle yapılmasını sabırla beklemekteyiz. Sarıyer'imizin ülke balıkçılığındaki farkındalığını bundan sonraki süreçte gerçekleştirmek için ilçemize bağlı bütün yerel yönetim kurumlarını, STK'ları, medya kuruşlarını acil göreve davet ediyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ