Geçtiğimiz aylarda Patilibahçe Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'nin besleme noktaları yapmak için arazi tahsisi beklediğini gündeme getirmiştik. Aradan geçen yaklaşık 8,5 ay da herhangi bir adımın atılmaması hayvanseverleri ve sevimli dostlarımızı mağdur etmeye devam ediyor.

Gönüllüler tarafından kurulan Patilibahçe Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, günde ortalama 300 sokak hayvanına gıda yardımında bulunurken, son 7 sene içerisinde 500 üzerinde köpeği kısırlaştırdı. Ayrıca şu ana kadar 50'in üzerinde hayvan sahiplendirildi. Binlerce başıboş hayvana yardım eden dernek üyeleri, arsa tahsisi taleplerinin yerine getirilmesi için bir kez daha çağrıda bulundu. Hayvanseverler, dünyayı etkileyen pandemi sürecinde ve kış ayında sokak hayvanlarının mağduriyetinin artacağını belirtti.

TEK İSTEKLERİ ARAZİ TAHSİSİ

Dernek, geçtiğimiz yıl Orman Bölge Müdürlüğü’nden besleme noktasının yasal hale getirilmesi konusunda girişimde bulunmuştu. Akabinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Valiliği ve ilgili kurumlara müracaatlar etmişti. Tedaviden barınma noktalarına, güvenlikten beslenmeye kadar tüm faaliyetleri tek çatı altında toplamak isteyen hayvanseverler, kendilerini gösterilecek bir arazide barınak yapmak istiyor. Herhangi bir maddi destek istemediklerinin altını çizen gönüllüler, tek taleplerinin arsa tahsisi olduğunu belirtti.

MAMA DESTEĞİ ÇAĞRISI

Corona virüs salgını öncesi otel, okul yemekhane, üniversite, hastane ve işyerlerinden topladığı mamalar ile hayvanları besleyen dernek üyeleri, pandemi sonrası yiyecek bulmakta zorlanırken, mama ücretlerini kendileri ödüyor. Hayvanseverler, Sarıyerlilere mama desteği vermeye çağırıyor.

İŞTE MAMA DAĞITIM NOKTALARI

İLETİŞİM: 0532 567 33 86 - 0533 412 83 56

BENZER HABER: PATİ DOSTLARI DESTEK BEKLİYOR

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/pati-dostlari-destek-bekliyor-h60450.html

SARIYER POSTA GAZETESİ