Sarıyer Belediyesi, İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) işbirliğiyle ‘Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstinye Karting alanında ‘Farklıyız ve biz de varız!’ temasıyla gerçekleşen etkinlikte, 16 farklı sektörün önde gelen temsilcileri Otizme farkındalık yaratmak için yarıştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in engelli gençler ve aileleriyle bir araya geldiği etkinliğin her aşamasında yine engelli gençler görev aldı.

Usta haberci ipi göğüsledi

Siyaset, basın, sinema, edebiyat ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin yarıştığı özel etkinliğe İZEV Koordinatörü Merve Kılıç, Proje Yürütücüsü Hakan Kural da katıldı. Yarışmada ipi göğüsleyen isim usta haberci Erhan Ertürk olurken ikinciliği Enes Tütüncü, üçüncülüğü ise Onur Eroğlu aldı. Turnuva birincisine İZEV Vakfı sosyal sorumluluk projesi olan ‘Sanat ve Biz’ için Nadir Gold tarafından özel olarak üretilen hatıra altını hediye edildi. Duygularını paylaşan Erhan Ertürk, “Biraz daha otizmin farkına varmak ve vardırabilmek için yarıştık. Bu bizim için iyi bir fırsattı ve iyi bir şekilde kullandık” dedi.

Genç: Bu sadece bir başlangıç

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Bu çocuklarda hiç kimsede görmediğiniz sevgiyi buluyorsunuz. Sadece burada değil yaşamın her alanında başladığımız yürüyüşü devam ettiriyoruz. Bu sadece bir başlangıç. Bu farkındalık çok daha geniş kitlelerin katılımıyla devam edecek. Asıl olan yaşamı paylaşmaktır. Bunu paylaştığınız sürece mutlusunuz. Bu çocuklarda kimsede bulamadığınız sevgiyi bulacaksınız” diye konuştu.