Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan idam sloganları üzerine parlamentodan bana geldiğinde bunu onaylamak benim boynumun borcu dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan  Kahraman Maraş’ta toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan idam konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben onu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur." dedi.

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR, GARANTİSİDİR

Sevgili Kahramanmaraşlılar, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbele selamlıyorum. Buradan sizin aracılığınızla tüm ilçe, mahalle Maraşlı kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum.  Kahramanmaraş'ın mert evlatlarını, kadirşinas insanlarını gönülden selamlıyorum. Her biri birbirinden kıymetli güzel adamların, şairlerin, mütefekkirlerin, gönül insanlarının memleketi  Kahramanmaraş'ı hürmetle selamlıyorum. Maraş, Maraş, can Maraş. Canlara canan Maraş. Canlara canan olan kahramanlığını ismiyle tescillendiren Maraş  Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir.

BİR MÜSİBET BELA OLURSA İLK TEPKİ MARAŞ'TAN GELİR

Bileklerinin, yüreklerinin haklıyla düşmanı 97 yıl önce 12 Şubat 1920'de bağırlarından söküp atmış. Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşunla yanmaya başlayan, Rıvdan Hoca'nın nefes vererek harladığı hürriyet ateşini vatanına, inancına, bayrağına, ezanına yönelik her saldırıda yeniden yükseltmiştir Kahramanmaraş. Bugün de eğer ülkemizin, milletimizin başına bir müsibet bela olursa buna ilk ve en güçlü tepkilerden birisi Kahramanmaraş’tan gelir. Nitekim 15 Temmuz'da İstanbul, Ankara'da, ülkemizin her köşesinde, sokaklarda meydanlarda Sütçü İmam'dan bayrağı devralan efeler, zeybekler, seçmenler, uşaklar, gakkoşlar, dadaşlar, kızanlar kol geziyordu.

MARMARİS'TEN 'MEYDANLARA' DEDİĞİMİZDE HALKIM YÜRÜDÜ

15 Temmuz'da günümüzün işgalcilerin, FETÖ ve yandaşlarının halkıma silah çekenlerin karşısında aynı mücadeleyi verdik. 248 insanım şehadete yürüdü. Allah Allah diyerek yürüdü. Şehadet diyerek yürüdü. Çünkü şuheda gövdesi bir baksa da yerler gökler diyerek yürüdü. Eğilmez başlar diyerek yürüdü ve eğilmedi başlar. Bunlar F-16, tank, helikopterlerle saldırdı. Benim o gururlandığım milletim, sevgili kardeşlerim, halkım vatandaşım onlara ta Marmaris'ten hep beraber meydanlara diye haberi gönderdiğimiz anda Facetime'den halkım meydanlara yürüdü.

BU MİLLETİN CUMHURBAŞKANI OLMAKTAN BAŞKA NE GÜZEL OLABİLİR Kİ?

Benim kardeşlerim tankların karşısına çıktılar. F-16'lar bomba yağdırdı, helikopterler bomba yağdırdı şehit oldular. Tankların altında hanım kardeşlerimiz kaldı, paramparça oldular. Ama şehadete yürüdüler, onlar cennete yürüdüler. 2 bin 194 gazimiz vardı, onlar da şehadet için yollarda yürüdüler. Böyle bir milletin reisicumhuru olmaktan daha güzel ne olabilir ki? Kim ne derse desin ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Kim ne derse desin çıkarcağız. O günler yakındır. Benim kardeşlerimin karşısında paslı yürekler vardı. Benim milletim mangal gibi yürek taşıdığını hamdolsun, dosta düşmana göstermiştir.

İDAMI ONAYLAMAK BENİM BOYNUMUN BORCUDUR

Sana hamdolsun ya Rab! Beni bu edelerle, milletimle yoldaş ettin, gönüldaş ettin, hamdolsun sana ya Rab!  Kahramanmaraş’ta eli boş gelmek olmaz dedim. Hiç merak etmeyin, biz bugüne kadar hep dik durduk. Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda rükuda, secdede eğiliriz. Hiç bir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Bugün burada 569 milyon; yani 569 trilyon lira bedeli olan eserlerin resmi açılışını yapıyoruz, hayırlı olsun.  Kahramanmaraş 'a hayırlı olsun. Şimdi hedef ilk etapta 16 Nisan'da evet oylarını halletmek. Bunun arkasından parlamentoda inanıyorum ki, bu konu gündeme gelecektir. Ve parlamentodan bunun geçeceğine de inanıyorum. Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben onu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur. Şehitlere, Allah'a bunun hesabını veremem. Çünkü bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Onu ancak affederse onun varisleri affeder.