Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Sarıyer'deki üniversiteleri kazanan öğrencilerin barınma sorunu devam ediyor. Öğrenciler, kira fiyatları başta olmak üzere pahalılıktan şikayetçi.

Yüz yüze eğitime geçme kararının ardından derslerin başlamasıyla birlikte Sarıyer'de öğrenci hareketliliği arttı. İlçe genelinde yurt bulmakta zorlanan öğrenciler, kiralık evlerin pahalılığından dert yanıyor.

Fiyatlarda ciddi artış meydana geldi

Covid-19 pandemisi süreciyle beraber ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de konut kirası ve yurt fiyatlarında ciddi artış meydana geldi. Bütçelerine uygun kalacak yer bulamayan öğrenciler ve aileleri yapılan artışlara tepki gösterdi.

Aidat fiyatları da uçtu

İstanbul'da bazı site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına yaklaştı. Aidat bedelinin en yüksek olduğu ilçe 945 lira ile Şişli olurken, en düşük bedel ise 55 lira ile Fatih'te alınıyor. Sarıyer'de ortalama aidat fiyatları ise 495 lira. Yapılan markalı konut projelerinde sosyal alanlar, giderlerin artmasına ve aidatların yükselmesine neden oldu. Gayrimenkul Değerleme firması tarafından yapılan aidat araştırmasına göre İstanbul'da markalı konut projelerinde yüz metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 lira.

SARIYER POSTA