Geçtiğimiz günlerde Kilyos açıklarında bir balıkçı teknesi ile tankerin çarpışması sonucu batan balıkçı teknesinde bulunan ve kaybolan balıkçılardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Rus bandıralı 140 metrelik kimyasal madde ve petrol taşıdığı belirtilen Glard-2 isimli tanker, bir balıkçı teknesine çarpmıştı. Batan teknedeki 6 balıkçıdan 3'ü kurtarılırken, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda Sarıyerli balıkçının arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kayıp balıkçı İlyas Domaç’ın cansız bedeni bulundu.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, “10 Ocak'ta Kilyos açıklarında meydana gelen, bir tanker ile balıkçı teknesinin çarpıştığı kaza sonrası kayıp olan balıkçılarımız için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Bugün yapılan çalışmalarda 1 balıkçıya daha ulaşıldı. Kayıp balıkçılardan İ. D.'nin naaşı çıkarıldı. Kayıp 1 balıkçımız için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot, 1 dalış timi ve 1 helikopter, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan TCG Alemdar Gemisi ile arama kurtarma faaliyetleri icra ediliyor” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA