Türkiye’nin çeşitli illerinde internetten bulduğu vatandaşları arayarak araçlarını satın alacağını söyleyen ve buluşma noktasında test yapma bahanesiyle araçları çalan oto hırsızı, son işinde yakayı ele verdi. Sarıyer’de bir vatandaşın aracını aynı yöntemle çalan hırsız, Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.

M.A.G internet üzerinden aracını satışa sunan M. K. ile irtibata geçti. Aracını alacağını söyleyen M.A.G önceki gün öğle saatlerinde Reşitpaşa Mahallesi’ndeki bir sokakta araç sahibi ile buluştu. Sohbet ettikten sonra aracı test etmek istediğini söyleyen zanlı, başka bir çalıntı aracı aracı ve anahtarını da M.K'ya bıraktı ve araca bindikten sonra kayıplara karıştı. Şahsın cep telefonunu kapatıp engellemesi üzerine aracının çalındığını anlayan mağdur, durumu polis ekiplerine bildirdi.

POLİS MAHALLENİN GİRİŞ VE ÇIKIŞINI KAPATTI

İhbar üzerine harekete geçen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şahsın buluşma yerinde bıraktığı aracı incelemeye aldı. Aracın çalıntı, plakalarının da sahte olduğunu belirleyen Sarıyer polisi, aracın şase numarasından geçtiğimiz 22 Temmuz tarihinde Bahçelievler’den çalındığını tespit etti. Çalışmalara devam eden Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tüm unsurlarıyla Reşitpaşa Mahallesi’nin giriş ve çıkışlarını kapatarak kapama noktası oluşturdu. Kaçamayacağını anlayan M.A. G., İsmail Özgen Sokak üzerinde çaldığı araçla birlikte kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda şahsın çaldığı aracın hemen arka plakasını değiştirdiği belirlendi. Polise direnen şahıs kelepçelendikten sonra gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

14 AYRI SUÇTAN ARANIYORDU

Gözaltına alınan M. A. G.’nin Türkiye’nin çeşitli illerinde karıştığı çeşitli suçlardan dolayı 14 ayrı suçtan aranmasının olduğu ortaya çıktı. Şahsın ayrıca 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasının da olduğu belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanarak “oto hırsızlığı”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “evrakta sahtecilik” suçlarından adli işlemleri yapılan zanlı adliyeye sevk edildi. Çaldığı araç ise sahibine teslim edildi.

Kaynak: Sabah

SARIYER POSTA GAZETESİ