Sarıyer Hacıosman mevkiinde 30 yılı aşkın süredir tamamlanamayan ve yapımı yılan hikayesine dönen Grand Prestige İstanbul Oteli’nin akıbeti belirsizliğini koruyor.

2016 yılında Sarıyer Belediyesi sorumlu firma olan Uran Holding’e bir uyarı yazısı göndermiş, ya yeni bir imar planının yapılıp inşaata devam edilmesini ya da binanın tamamen yıkılmasını istemişti. Aradan geçen yaklaşık 5 yıl da konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.

30 YIL GERİDE KALDI

Otelin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1989 yılında ruhsat alındı. Ertesi yıl da inşaat başladı. Ancak 1995 yılında inşaat sahibi işadamı İsmet Uran öldürüldü. Bu olayın ardından 9 yıl ağır aksak ilerleyen inşaat 2004 yılında tamamen durdu. Bir vatandaşın, bakanlığın verdiği ruhsatta imar planının olmadığını gerekçe göstererek açtığı dava mahkeme tarafından haklı bulundu. Bu nedenle Danıştay ruhsatı iptal etti. Kaba inşaatı biten Grand Prestige İstanbul Oteli o gün bugündür bir türlü tamamlanamıyor.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYOR

Bitmediği halde İstanbul en tanınan binalarından biri haline gelen Grand Prestige İstanbul Oteli’nin inşaatı özellikle çevreye verdiği görüntü kirliliğinden dolayı sık sık şikayet edildi. İnşaatta kullanılan ve zamanla paslanan vinç, artık tehlikeye yol açtığı için geçtiğimiz yıl Sarıyer Belediyesi’nin isteğiyle kaldırılmıştı.

AKIBETİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Aradan geçen 30 yılı aşkın süredir inşaat çalışmaları ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmazken, İstanbul’un en yüksek binalarından biri olan Grand Prestige İstanbul Oteli’nin akıbeti belirsizliğini koruyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ