Çıkarıldığı mahkemede hakimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybeden Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Sarıyer’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Muhammed Mursi için Sarıyer’de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vatandaş yoğun ilgi gösterdi

Sarıyer Merkez’deki Ali Kethüda Camii’nde kılınan cenaze namazına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe İdare Amiri Cengiz Tekin ve çok sayıda vatandaş katılırken, namazı İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kıldırdı.

“Adalet bir gün tecelli edecek”

Cenaze namazı öncesi konuşan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Ülkemizde milletimizin iradesiyle başarısız kılınan darbe girişimi ne yazık ki Mısır’da başarılı oldu ve binlerce insan hapse atıldı. Mahkeme süreçlerinde de onlarca kişi haksız dava ve adaletsiz kararlarla idam edildi. Hayatı boyunca halkın iradesine güvenerek ve şiddetten uzak durarak siyasi mücadele yürüten Mısır’ın yiğit evladı Muhammed Mursi hakkında idam kararı verilmişti. Ancak hapishaneden yürüttüğü mücadeleye daha fazla dayanamayarak mahkeme salonunda şehit düştü. Allah rahmet eylesin. Millet olarak ümmetin bu yiğit evladının şahadetinden derin üzüntü duyuyoruz. Tarih Mursi’ye ve Mısır halkına yapılan zulümleri unutmayacak ve adalet bir gün tecelli edecek” dedi.