İstanbul'un Karadeniz kıyısı'nda bulunan Rumeli Feneri’nde vatandaşlar; İETT otobüslerinin yetersiz olmasından kaynaklı olarak ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyor. Yetkililerin duruma el atmasını isteyen köy sakinleri, neredeyse her saat otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

Sarıyer’e bağlı Rumeli Feneri’nde yaşayan vatandaşlar uzunca bir süredir ulaşımda büyük problem yaşıyorlar. Köy sakinleri işlerine gitmekte zorlanırken, çocuklar da okullarına yetişememek konusunda şikayetçi. Otobüslerin yetersiz sayıda olduğunu belirten mahalle sakinleri, bu mağduriyetin giderilmesini istiyorlar.

Rumeli Feneri Muhtarı Serkan Gerçek, yaşanan mağduriyeti ilgili mercilere sürekli ilettiğini ama hiçbir karşılık bulamadığını söyledi.

Muhtar Gerçek; “Tüm girişimlerimiz sonuçsuz kalıyor”

Rrumeli Feneri’ne sık sık uygulanan iptal seferlerin çok büyük sorunlara yol açtığını anlatan Muhtar Gerçek "Eskiden bir iki iptal olan seferler, şu an günaşırı üç dört iptale çıkmış durumda. Çocuklarımız okula giderken okul saatlerini kaçırıyorlar. Kadınlar hastane randevularını kaçırıyorlar. Çalışanlar iş saatlerini kaçırıyorlar. Özellikle çocuklar tamamen mağdur olmuş durumda. Sabahın bir saatinde beni arayarak, 'Serkan Abi ben otobüse binemedim, ne yapacağız, müdürü arayalım, siz yardımcı olur musunuz' diyorlar. Biz; genel müdür, müdür yardımcıları, daire başkanları ulaşabileceğimiz her yere ulaştık. 'Yapacağız ya da halledeceğiz’ dendi fakat hiçbir şey olmadı. İETT, vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek zorunda. Mahallem de başka bir problemimiz yok.”