Sarıyer’de pek çok önemli yardımlaşma projesine öncülük eden İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Sarıyer’de bir yılı aşkın süredir görev yaptığını anımsatarak sözlerine başlayan Müftü Kadıoğlu, “Buraya Fethiye’den geldim. Bazı insanlar Fethiye gibi güzel bir yerden niçin geldiğimi sorduklarında, ‘Bir insan Fethiye’den bir yere gidecekse orası ancak Sarıyer olmalıdır’ diye esprili bir cevap veriyorum. Sarıyer’de bizden beklenen, bizim de Sarıyer’de yapacağımız sosyal içerikli birçok din hizmeti var. Bunun için mahalleler, okullar, dernek ve STK’larla birlikte çalışacağız” diye konuştu.

“Biz bir vakıf medeniyetiyiz”

Bu çerçevede ‘Yetimler gülsün diye, her caminin bir yetim kardeşi olsun’ sloganıyla bir proje başlattıklarını dile getiren Müftü Kadıoğlu, “Yetimlerle alakalı dinimizin çok önemli emirleri var. Peygamber Efendimizin çok güzel hadisleri var. Atalarımızın örnek alabileceğimiz uygulamaları var. Biz bir vakıf medeniyetiyiz. Dolayısıyla yetimlerin, gariplerin, yolda kalmışların, ihtiyaç sahiplerinin koruyup kollandığı; hatta uçan kuşların aç susuz kalmamasının bile düşünüldüğü bir tarihe sahibiz” ifadelerini kullandı.

“Zengin ve fakir arasında köprü olmak istiyoruz”

Kadıoğlu, Sarıyer’in zengin ve fakirin iç içe yaşadığı bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Bizler Sarıyer Müftülüğü olarak zengin ve fakir arasında bir köprü olmak istiyoruz. Zengine güven vererek, onların hayırlarını yapmak istiyoruz. Bizim Sarıyer’de 109 camimiz ve her camimizin bir yetim kardeşi var. Şu anda 187 yetim kardeşimizi okutuyoruz. Bu proje Sarıyer’de büyük sempatiyle karşılandı.”

“Yardım etme duygusu yaratılıştan geliyor”

İnsanlardaki yardım etme duygusunun yaratılıştan geldiğinin altını çizen Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Ben üniversite mezunu, sosyal alanda çalışan bir kişi olarak, dünyada 100 milyonlarca yetim var dendiğinde; bu rakamı içselleştirmek için düşündüm. Biz yetimlerimizin başını okşamak, onların yardımına koşmak istiyoruz. Bu alanda Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde başlattığımız proje Sarıyer’de karşılığını fazlasıyla buldu. Ben, bizlere destek veren tüm Sarıyerlilerin, basının ve din görevlisi arkadaşlarımızın verdiği gayretlerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum” dedi.

İyilik Evleri projesi

Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi’nin öncülüğünde başlatılan İyilik Evleri projesiyle ilgili açıklamalar yapan Müftü Kadıoğlu, şunları söyledi: “İlçemizde öne çıkan faaliyetlerimizden bir tanesi de bu projedir. Din görevlisi arkadaşlarımızın gayreti, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yürüyen çalışma kapsamında; Sarıyer’deki üniversitelerde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Şu anda Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 100 civarı öğrencilerimize İyilik Evleri projesi kapsamında barınma imkanı sağlıyoruz.”

Türkiye’ye örnek projeler

“Mersin’in Bozyazı, Muğla’nın Fethiye ilçelerinde müftülük yaptım. Müftülük yaptığım ilçelerde öne çıkan birinci faaliyetim eğitimdir” ifadesini kullanan Oğuzhan Kadıoğlu, yaptığı çalışmaları anlattı. Kadıoğlu, “Bu ilçelerde yatılı Kuran kursları ve hafızlık modellerini geliştirmek için gayret ettik. Modern çağın standartlarında bir mekanda, öğrencilerimize sadece bilgi değil sevgi yüklemek amacıyla Kuran kursları inşa ettik. Bu ilçelerde Türkiye projesi diyebileceğimiz bir örneği bizler sağladık. Öncülük ettiğiniz Kuran kurslarımızda bugüne 500’den fazla öğrenci eğitim alıyor” şeklinde konuştu.

“Sarıyer’de yatılı kız Kuran kursu yok”

Sarıyer’de de eğitim alanında gerçekleştirmek istediği hedefleri olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Kadıoğlu, “Devlet, İstinye’de FETÖ/PDY’den el konulan mekanı, müftülüğümüze tahsis etti. O yerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sarıyer’de Diyanet’e bağlı hafızlık yapan yatılı kız Kuran kursu yok. Önce kız çocuklarımız daha sonra erkek çocuklarımız için hizmet verecek modern standartlara sahip bir Kuran kursunu Sarıyer’e kazandırmak istiyoruz. İmam hatip ortaokulları ve liselerinin niteliğini artırmak istiyoruz. Beni tarif eden biz söz var. Paslanacağımıza yıpranalım. Bu slogan doğrultusundan çalışmalarımıza büyük bir azim ve samimiyetle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.