İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 40 yeni mobil ekmek büfesini hizmete aldı. İstanbul Halk Ekmek’e (İHE) bağlı çalışan ekmek büfeleri ilçemizde Sarıyer Merkez'deki Cumhuriyet Meydanı ve Hacıosman metro durağı önünde faaliyet gösteriyor.

Mobil Halk Ekmek büfeleri ilk etapta en çok gereksinim duyulan 26 ilçede göreve başladı. Büfelerin hizmet saatleri ise 11.00-18.00 olarak belirlendi.

"350 adet yeni satış noktasına ihtiyaç duyuyoruz"

İHE Genel Müdürü Okan Gedik, "İhtiyaç sahiplerine Sosyal Yardım İstanbulkart ile ekmek dağıtılırken, belediyemizde kaydı olan bütün dar gelirli ailelerin 6 ay ile 2 yaş arasındaki çocukları için bebe bisküvisi, İHE büfeleri vasıtası ile ücretsiz veriliyor. Ama ekmek satış büfemizin bulunmadığı mahallelerde ihtiyaç sahipleri mağdur oluyor. İstanbul’da hiç ekmek satış büfemizin bulunmadığı mahallelerde ürünlerimize ulaşılabilirliğimizi sağlamak amacıyla 350 adet yeni satış noktasına ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuyla ilgili yer tespiti yapılıp yeni satış noktası geliştirme çalışmalarımız hızla sürüyor. Sizlerin de bildiği gibi Halk Ekmek satışı olmayan mahallelere büfe kurma talebimiz, İBB Meclisinde kabul edilmedi. Bu da yeni büfe açma sürecinin uzamasına yol açtı. Bunun üzerine Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun ürettiği bir çözümle ekmek satış büfemizin bulunmadığı mahallelerde hem ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi, hem de halkımızın ürünlerimize erişilebilirliğini sağlamak amacıyla "İstanbul Halk Ekmek Mobil Satış Noktaları" halkımızın hizmetine sunuldu" açıklamasını yaptı.

SARIYER POSTA GAZETESİ