Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşların yarasını sarmak için ülkenin dört bir yanında yardım kampanyaları düzenlenirken, S.S. 19 Nolu Sarıyer Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden de anlamlı bir destek geldi.

Minibüsçülerin ‘Bir battaniyede bizden’ isimli kampanyasına Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan, Reşitpaşa Mahalle Muhtarı Engin Manav ve Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci’den de destek geldi.

ESNAFTAN SARIYERLİLERE ÇAĞRI

Son olarak yaptığı basın açıklaması ile Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin yanında olduğu açıklayan Sarıyerli minibüsçüler yine takdir toplayan bir projeye imza attı. 31 Ocak Cuma günü (bugün) elde edilecek hasılatları Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere bağışlayacak olan Sarıyer-Beşiktaş minibüsçüleri, vatandaşlara minibüs kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

“DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Kampanya ile ilgili konuşan S.S. 19 Nolu Sarıyer Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Akkaya, “Öncelikle Elazığ ve Malatya’daki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün saat 05.00 ile gece 24.00’a kadar toplanacak tüm hasılatlar depremzede vatandaşlarımız için kullanılacak. Ülkece kenetlendiğimiz bu günlerde çorbada bizim de bir tuzumuz olursa ne mutlu bize. Sarıyer-Beşiktaş minibüsçüleri olarak bu tarz anlamlı kampanyalara devam ederek devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, “Allah’a şükür Sarıyer-Beşiktaş minibüsçüleri ve yönetimi her zaman devlet ve milletinin yanında oldu. Minibüsçü esnafı ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemlerde her türlü fedakarlığı yapmışlardır. Bugün de kazanacakları rızıklarını Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimize gönderecekler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

KAYMAKAM ÖZER’DEN TEŞEKKÜR

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ise, “Esnafımız Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde hayatını kaybeden ve yaralı kurtulan fakat evleri hasar gören vatandaşlarımıza yardım amacıyla gün boyu elde ettikleri hasılatları İçişleri Bakanlığı’nın AFAD biriminin belirlemiş olduğu hesaplara aktarmak suretiyle desteklerini gösterdiler. Biz de haklı gururu birlikte yaşamak istedik. Bilindiği üzere minibüsçü esnafımız daha önce başta Barış Pınarı Harekatı olmak üzere aynı hassasiyeti göstermişti. Bu çerçevede milletinin, devletinin bir ve birlikte olma arzusunu haykırdığı her durumda esnafımız öncülük etti. Kampanyayı düzenleyen arkadaşlarımıza ve destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca muhtarlarımız ve Sarıyer halkı olarak ayni ve nakdi yardımlarımızı İstanbul Valiliği üzerinden Elazığ ve Malatya’ya ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ KAMPANYAYA KATILDI

Gün boyu elde edecekleri kazancı depremzedelere bağışlayacak olan minibüsçülere vatandaşlardan da destek geldi. Fatma Tursin isimli bir kadın, minibüs durağına gelerek S.S. 19 Nolu Sarıyer Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Akkaya’ya Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlara destek için bağış yapmak istediğini söyledi. Başkan Akkaya’da destekte bulunan yaşlı kadına teşekkür etti.

SARIYER POSTA