Geçtiğimiz günlerde corona virüs tedavisi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda eden Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mahmut Ali Kaya için Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Kaya için helallik alınan törende duygusal anlar yaşandı.

Merhum Kaya için helalliğin alındığı törene; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi CHP ve AK Parti üyeleri, Sarıyer Belediyesi birim müdürleri, belediye personeli, muhtarlar, STK temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Saygı duruşunun yapıldığı törende, Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, uzun süre birlikte görev yaptığı Mahmut Ali Kaya için gözyaşlarını tutamadı. Kaya'nın tabunun üstüne Fenerbahçe atkısı ve Sarıyer Belediyespor forması koyuldu. Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, katılımcılardan helallik isterken, merhum Kaya için Fatiha okundu. Kaya, törenin ardından Topkapı'daki aile kabristanlığında toprağa verildi.

"ÇOK DEĞERLİ DOSTLARI KAYBEDİYORUZ"

Törende duygusal anlar yaşayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Böyle zamanlarda konuşmak çok zor. Mahmut Ali Kaya, belediye personeli olmasının yanı sıra memleketini çok seven, başarılı bir kardeşimizdi. Türkiye Cumhuriyeti çok iyi bir mühendisini ve yurttaşını kaybetti. Bir kuruma 30 yılı aşkın süredir hizmet etmek kolay değil. Özellikle belediyede. Hiçbir yurttaşı ayırmadan, eşit davranan ve herkesi mutlu etmeye çalışan biriydi. Yaptığımız toplantılarda olaylara hep olumlu yönde bakmaya çalışır, bize de bu özelliği kazandırırdı. İyi bir baba olmak için elinden geleni yapan ve ailesi için değil, tüm çocukların geleceğine yönelik aktif çalışmalarda bulunuyordu. İçinde bulunduğumuz zor günleri sadece ülkemiz için değil, tüm dünya insanlığı için önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Bu hastalık sürecinde 'nasıl olsa bu hastalığı atlattım, artık rahat olabilirim' deme şansımız yok. Mahmut kardeşim bu hastalık sürecini atlattı. Son 2 testi negatif çıkmıştı. Fakat ani kalp krizi ile hayatını kaybetti. Dolayısıyla yaşadığımız günlerin kolay olmadığını, şartlar ne olursa olsun kendimize çok dikkat etmemiz gerektiğini bilmeliyiz. Çok değerli dostları kaybediyoruz. İnsanlara hizmet etmek için can riski dahil tüm riskleri alan duayen sağlıkçılarımız var. Topluma önderlik yapan, nitelikli sayamadığım birçok kişiyi kaybettik. Hayatını kaybeden tüm yurttaşların mekanları cennet olsun. Yolları açık olsun. Sarıyer Belediyesi aileme de sabırlar diliyorum. Sevgili Mahmut kardeşim. Yolun açık olsun. Yerini doldurmak zor. Fakat şunu bil ki; mühendisler olarak işimizi en iyi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle birlikte çalıştığın mühendis arkadaşlar da senin bıraktığın şekilde ve öğretilerin doğrultusunda çalışacaklar. Sana çok teşekkür ediyorum. Minnettarlığımızı hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

"GÖREV SÜREM BOYUNCA GAYRETİNE ŞAHİT OLDUM"

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, "Bugün kıymetli mesai arkadaşımızı uğurlamak üzere bir araya geldik. Yaklaşık 14 aylık Sarıyer Kaymakamlığı görevim boyunca Mahmut arkadaşımızın gayretine şahit oldum. İhtiyacımız olan her konuda insani yaklaşımı, sonra mesleki tecrübesi ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı ile gönlümüzde yer aldı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, Sarıyer Belediyesi ailesine ve tüm Sarıyerlilere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

"İYİ HALİNE ŞAHİTLİK ETTİM"

Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, "İlçemize büyük hizmetlere geçmiş çalışma arkadaşımız Mahmut kardeşimizin son yolculuğunda üzerimize düşen görevi yapmak için toplandık. Müslümanlar olarak dünyadan göçerken hayırla anılmak, arkamızdan hayırla konuşulmak bizlere bir görevdir. Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki hayatı yaratan Allah bize bir nimet olarak hayatı bahşetti, ölümde inanılması gereken gerçektir. Sarıyer'deki 3 yıllık görev sürem boyunca Mahmut arkadaşımızı yakından tanımış, mesai arkadaşlığında bulunmuş ve iyi haline şahitlik ettim" dedi.

MAHMUT ALİ KAYA KİMDİR?

1959 yılında İstanbul'da doğru. 1982 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Galatasaray Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1989'da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü İnşaat İşletmeciliği Programı'nda tamamladı. Bir süre yurt içi ve yurt dışında inşaat mühendisi olarak çalıştı. 10 1989 tarihinden itibaren Sarıyer Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Kaya, uzun yıllar çeşitli müdürlüklerde görev yaptı. 28 Nisan 2014 tarihinden vefat ede kadar Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü olarak görev aldı. Spor ile de yakından ilgilenen Kaya, Sarıyer Belediyespor'un asbaşkanıydı. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olan Kaya, evli ve 1 çocuk babasıydı.

SARIYER POSTA GAZETESİ