ÖZEL HABER

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, ilçe genelinde Covid-19 pandemisine ilişkin yürütülen çalışmaları Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirdi. Sarıyerlileri corona virüs aşısı olmaya çağıran Özer, "herkes vatandaşlık görevini yerine getirmeli" diye konuştu.

Her ne kadar son haftalarda Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de corona virüs vakaları artsa da Sarıyer, İstanbul'un en güvenilir ilçeleri arasında yer alıyor. Kaymakam Mehmet Özer de yapılan çalışmalardan denetimlere kadar birçok konuda Sarıyer Posta'ya özel açıklamalarda bulundu.

"SARIYER'DE VAKA SAYISI ARTIYOR"

Sarıyer'de vaka sayısının arttığına dikkat çeken Kaymakam Mehmet Özer, "Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de corona virüs salgını ile mücadelemiz topyekun devam ediyor. Bakanlıklar tarafından yayınlanan genelgeler çerçevesinde süreci paydaşlarımızla birlikte yönetiyoruz. Son olarak İstanbul'da Covid-19'a ilişkin alınan önlemlerin son değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya katıldım. O toplantıda Türkiye, İstanbul, Sarıyer'deki son durumu görme ve kendimizi ifade etme şansı bulduk. Ne yazık ki ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de vaka sayısında artış söz konusu. Her ne kadar son günlerde bu artışın azaldığını görsek de salgının arzu ettiğimiz noktalarda olmadığını görüyoruz. Ayrıca artış bazı mahallelerimizde daha fazla. O mahallelerin muhtarları ve STK'lar sürekli ile istişarelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Akşam saat 19.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de uygulanıyor. Bu doğrultuda AVM'ler saat 17.00'de, paket servisi veya gel-al hizmeti veren işyerleri hariç diğer işletmeler de 18.00'den itibaren kapanıyor" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE BAŞARDIK, YİNE BAŞARACAĞIZ"

Sarıyerlilere destek çağrısında bulunan Özer, "Vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Kamu kurum ve kuruluşları her ne kadar önlem alırsa alsın vatandaşlarımızın kendisine ve çevresine gösterdiği hassasiyetle doğru orantılı. Kendimizin ve diğer insanların sağlığını korumak için gösterdiğimiz hassasiyetin arttığı zamanlarda vaka sayısının azaldığını gördük. Daha önce başardık, yine başaracağız. Bizim en büyük dayanağımız halkımızın bize göstereceği teveccüh ve kuralların uygulanmasına gösterecekleri saygıdır. Yaptığımız denetimlerde maske ve mesafe kurallarına uymayanlara topluma karşı olan sorumluluklarını hatırlatıyor, ikaz ediyoruz. Eğer kurallara uymamakta ısrar ederlerse de cezai işlem yapmaktan imtina etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN GÖSTERDİĞİMİZ GAYRETLER DEVAM EDİYOR"

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirten Özer, "Ramazan bolluk, bereket, paylaşım ve hoşgörü ayıdır. Dayanışma çerçevesinde özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma yönünde gösterdiğimiz gayretler devam ediyor. Başta Kızılay, İHH ve Diyanet Vakfı olmak üzere hayırsever vatandaşlarımız, STK'lar ve Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte bu faaliyetleri koordine ediyoruz. Vatandaşlarımız Ramazan nedeniyle kapanma saatlerine riayet ediyorlar" şeklinde konuştu.

"HASSASİYETİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM"

Sarıyerlilerden hassasiyet beklediğini aktaran Özer, "Sokağa çıkma kısıtlamasının uzun sürdüğü haftalarda sokak aralarında markete gitme bahanesiyle yola çıkıp, en uzaktaki market ve fırınlara gidenler oluyor. Vatandaşlarımız hava güzel olduğunda evlerinde sıkılabiliyor. Toplum olarak bu sorumluluğumuz ne kadar bilincinde olursak ve kurallara riayet edersek özlediğimiz günlere daha kısa sürede ulaşabiliriz. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz, filyasyon ekiplerinde görev yapan arkadaşlarımız, sağlık personellerimiz fedakarca görev yapıyor. Özellikle sağlık çalışanlarının üzerindeki baskı ve yoğunluğu sürdürebilmek için daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu çerçevede halkımızın gösterdiği anlayıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyor, bu hassasiyetin artarak devam etmesini istiyorum" dedi.

"HER İSTİSNA GETİRİLDİĞİ AMAÇ İLE SINIRLIDIR"

İstisnaların suiistimal edildiğine dikkat çeken Özer, "İstisna kapsamına giren vatandaşlarımız genelge çerçevesinde belirleniyor. Bir kişi istisna kapsamında olsa bile ona şehri gezme ayrıcalığı tanımaz. Her istisna getirildiği amaç ile sınırlıdır. İstisna dışında kalanlar yürüyerek evlerine en yakın yerlere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilir. Araç ile gidebilmeleri için de engelli kapsamına olmaları gerekiyor. Daha önceki kısıtlamalarda özellikle cumartesi günlerinde hem araç hem de insan sayısında yoğunluğu olduğu görülüyordu. Fakat yaptığımız yoğun denetimler sonucunda bu yoğunluğun azaldığını net bir şekilde söyleyebilirim" diye konuştu.

"SARIYER AŞILANMADA İSTANBUL ORTALAMASININ ÜZERİNDE"

Aşılanmanın önemine değinen Özer, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlık Bakanlığı aşılanma kategorilerini belirliyor. Bunlar yaş ve meslek gruplarına göre ayrılıyor. Bu grup içerisinde yer alan vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarında iftardan sonra da aşı olma imkanı var. Aynı zamanda oruçluyken de aşı olmaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamaları var. Fakat aşıya gösterilen ilgi ilk günlere oranla azaldı. Aşılanmanın 55-60 yaş arasındaki vatandaşlara gelmesiyle bu sayının artmasını sağlayacak. Sarıyer aşılanma konusunda İstanbul ortalamasının üzerinde. Sırası gelen Sarıyerlilerin aşı olması pandemiye ilişkin ilçemizde yürüten mücadelenin en büyük silahı olacağını düşünüyorum. Bu da ilçe genelindeki bağışıklık oranını belirleyecek. Açıkçası aşılanma bir vatandaşlık görevidir. Çünkü yalnızca kendisi için değil, toplumun da sağlığını düşünmesi gerekiyor. Bilindiği üzere aşı olmak zorunlu değil. Vatandaşlarımızı ikna etmek için çalışıyoruz. Kendilerine aşı olduktan sonra da hastalığa yakalanılsa dahi vücudun daha dirençli olacağını ifade ediyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ