Maslak'ta yolun karşısına geçmeye çalışan 36 yaşındaki Hikmet Yılmaz, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, geçtiğimiz Pazar günü saat 07.00 sıralarında Sarıyer Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, üst geçit bulunmasına rağmen yaya geçidi dahi olmayan yerden yolun karşısına geçmeye çalışan talihsiz adam, Seyrantepe'den Tarabya istikametine seyir halinde olan bir aracın altında kaldı. Çarpma sonucu havada takla atan genç adam, metrelerce sürüklenerek ağır yaralandı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Yılmaz'a dakikalarca kalp masajı yaptıktan sonra ambulansla Maslak'taki özel bir hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti.

"Üst geçidi kullanmak yerine yaya olarak geçmiş"

Kazayı gören bir vatandaş, "Ambulans geldi, adam içerideyken 15-20 dakika müdahale ettiler. Sonra polis ekipleri geldi ve trafiği de kapattılar. Biz zaten adamın öldüğünü orada anladık. Ambulans hareket etmedi, sonradan öğrendiğimize göre ölmüş. Yolun karşısına geçmeye çalışırken olmuş. Halbuki orada bir üst geçit var. Oraya kullanmak yerine yaya olarak geçerken olmuş, aracın da önü baya bir pert olmuştu" dedi. Fren sesini duyduğunu ifade eden başka bir vatandaş da, "Arabanın çarptığı zaman ki çıkarttığı sesi duydum. Kaza yönüne doğru baktığım da adam yerdeydi. Yanına gittik ve ambulansı aradık ama adam hiç tepki vermiyordu. Sonrasında ambulans geldi, aracın içerisine aldılar ve uzun süre kalp masajı yaptılar ama hayata döndüremediler" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrası sürücü Fırat D. polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak İstinye Polis Merkezine götürüldü.