17 günlük tam kapanma sürecinde kepenkleri indiren Maslak Atatürk Oto Sanayi esnafı, normalleşme süreci kapsamında yeniden iş başı yaparken, iş yoğunluğundan oldukça memnun.

Kapanmanın sona ermesiyle İstanbul'un en önemli oto sanayilerinden olan Maslak Atatürk Oto Sanayi'de de esnaf yeniden kepenklerini açtı. Esnaf özellikle kapanma öncesi elinde kalan araçları bitirmeye çalışıyor.

"BEKLENTİMİZ BİZE DE MUAFİYET KONUSUNDA DESTEK SAĞLANMASI"

Çalışmadıkları dönemde oluşan maddi kayıplarının karşılanmasını beklediklerini dile getiren Cihan Bulut, "17 gün süresi boyunca hepimiz evdeydik. Bu çalışmadığımız süre boyunca giderlerimizi hazır gelirlerimizden karşıladık. Bugün itibariyle de işimize başlamış olduk. 17 gün önceden kalan araçlarımız var. Onları toparlamaya çalışıyoruz. Bugün şu an itibariyle 1 tane aracımız geldi. İşlerimizi yarım bırakmak zorunda kaldık. Müşterilerimiz araçlarını teslim alamadı. Müşterilerimizin mağduriyeti de söz konusu bu durumda. Bir şekilde telafi etmeye çalışacağız. Diğer esnaflarla yaptığımız istişarelerde aşağı yukarı durumlarımız aynı. Beklentimiz bize de muafiyet konusunda destek sağlanması. Çalışmadığımız dönemlerde maddi kayıplarımız var. Bu maddi kayıpların karşılanması " diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ