11 Temmuz 2011 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen, Nisan 2019’da ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Marmaracık Gençlik Kampı, aylardır kapalı. Geçmiş yıllarda birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Marmaracık Gençlik Kampı'nın neden kapalı olduğu ise merak konusu.

Nisan 2019 tarihinde Milli Parklar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan 25 yıllık protokolü iptal etti. Hemen akabinde de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yeni bir protokol imzaladı. Bunun üzerine İBB de konuyu yargıya taşıdı ancak mahkemeden herhangi bir karar çıkmadı.

HERHANGİ BİR ETKİNLİK YAPILMIYOR

Yeşilin ve mavinin buluştuğu gençlik kampı, eşsiz doğası yılın her döneminde gençlere ev sahipliği yaparken, aylardır kapalı durumda. Kamp alanında aylardır herhangi bir etkinliğin yapılmıyor.

‘SARIYER’E DEVREDİLSİN’ ÇAĞRISI!

İlçenin en büyük ve ortak markası olan Sarıyer Spor Kulübü’nün kurtuluşunun tesisleşmeden geçtiği ifade ediliyor.Marmaracık Gençlik Kampı’nın İBB’ye veya Sarıyer Belediyesi’ne devri sonrası yapılacak muhtemel spor tesisleri ile yalnızca futbol değil, farklı spor branşları için de önemli imkanlar sunacak. Boğaz’ın incisi konumundaki Sarıyer’de arka planda kalmış sporların başında da yüzme geliyor. Söz konusu alanda yapılacak havuzlar ve tesisler ile önemli sporcuların yetişmesi muhtemel gözüküyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ