Pınar Mahallesi Yerleşimcileri Kooperatifi Başkanı Semra Çağlar, mahalledeki tapu ve mülkiyet sorununun çözümüne ilişkin yapılan çalışmaları Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirdi.

50 yılı aşkındır tapu ve mülkiyet sorunuyla mücadele eden Sarıyer'deki mahallelerden biri de Pınar Mahallesi. Yıllardır haklarını arayan mahallesi sakinleri, Pınar Mahallesi Yerleşimcileri Kooperatifi çatısı altında mücadelelerini sürdürüyor.

"MAHALLE HALKIMIZ ZATEN BİZE BÜYÜK DESTEK VERİYOR"

Pınar Mahallesi Yerleşimcileri Kooperatifi Başkanı Semra Çağlar, "Yaklaşık 6 yıldır kooperatifimizin başkanlığını yürütüyorum. Mahallemizde yerleşimi bulunan komşularımızın yer aldığı bir kooperatifiz. Fakat bizim üyelik sistemimiz farklı. Yoğun üye alımı yapmıyoruz. Çünkü mahalle halkımız zaten bize büyük destek veriyor. Dolayısıyla çok fazla üyemiz olsun diye bir amacımız yok. Mahalle sakinleri kooperatifimizin doğal üyesidir. Aynı zamanda Sarıyer Mahalleler Birliği'ne de üye" diye konuştu.

"AMACIMIZ MAHALLEMİZİN MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZMEK"

2981 sayılı yasanın önemini vurgulayan Çağlar, "Yasalarla ilerlemek zorundayız ve mülkiyet sorununu da sadece bu şekilde çözebiliriz. Hepimizin tek amacı 2981 sayılı yasa kapsamında verilen tapu tahsis belgeleri ve bu yasadan doğan haklarımıza sahip çıkarak, mahallemizin mülkiyet sorununu çözmek. Turgut Özal döneminde çıkan bu yasa aynı zamanda mülkiyet sorunu yaşayan insanları koruyan tek gecekondu yasasıdır" ifadelerini kullandı.

"SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Çağlar, sözlerini şöyle sonlandırdı: "100 bin imza toplayıp konuyu TBMM'ye taşıdık. Bu sayede 2981 sayılı yasanın süresi uzatılmıştı. Tüm siyasilerden ve yetkililerden beklentimiz seçim öncesi oy istemek için sokağa çıkıyorlarsa bu sorunun çözümü için de aynı mücadeleyi vermesidir. Bu konuda somut adımların atılmasını talep ediyoruz. Bizim mahallemizde yaşayan insanlar yaklaşık 3 kuşaktır İstanbullu. Dolayısıyla uzun yıllardır bu sorun ile mücadele ediyor. Kendi haklarına sahip çıkıyorlar."

SARIYER POSTA GAZETESİ