İstanbul'da corona virüsün en az görüldüğü ilçelerden biri olan Sarıyer'de denetlemeler tüm hızıyla devam ederken, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'dan yetkililere dikkat çekici bir öneri geldi.

Son günlerde yeniden artış gösteren Covid-19 vaka sayısı akıllara '2. dalga geldi mi?' sorusunu getirirken, bazı kısıtlamaların yeniden uygulanabileceği gündeme geldi. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören sahil, plaj, piknik alanlarında maske ve sosyal mesafe kuralına yeteri kadar uyulmaması vaka sayısını artırırken, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu önemli bir çağrıda bulundu.

"ÇOK BÜYÜK BİR EKSİKLİK"

Sarıyer'deki önemli bir eksikliğe dikkat çeken Pehlivanoğlu, "Sarıyer, yaz ayında özellikle plajları, sahili, piknik alanları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Doğal olarak gün içerisindeki insan sirkülasyonu da kat be kat artıyor. Bu da virüsün bulaşma riskini artıran temel noktalardan biri. Tabi bu risk sadece ilçe dışından gelenler ile oluşmuyor. Ne yazık ki toplumun büyük kısmı belirlenen kurallara uysa dahi 1 kişinin uymaması her şeyi altüst edebiliyor. Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de bazı kurallar belirlendi ve önlemler alındı. Muhakkak bunlar da çok önemli fakat vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı belli başlı yerlerde ellerimizi dezenfekte edebileceğimiz makineler yok. Bence bu çok büyük bir eksiklik. Özellikle plaj girişleri, Cuma namazı öncesi ve sonrası, metro girişi ve çıkışı, otobüs durakları, sahil bantları, piknik ve mesire alanlarının belli başlı noktalarına bu makinelerden koyulmalı. Bu sayede herhangi bir yere temas eden insanlar ellerini kolayca dezenfekte edebilir. Bunun yanı sıra insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde ilgili belediye personelinin vatandaşlara el dezenfektanı uygulamasında bulunması önemli bir detay. Bu konuda Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve ilgili kurumlara çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu, geçtiğimiz günlerde Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in yerel basın temsilcileri ile bir araya geldiği Covid-19 toplantısında konuyu gündeme getirmişti. Özer de öneriyi dikkate alacağını ifade etmişti.

SARIYER POSTA GAZETESİ