Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesinde araştırma yapan bilim insanlarını Kutup ayıları rehin aldı. İki haftadır kutup ayılarının "kuşatması" altında olan meteorologlara yardım malzemeleri ulaştı.

Kutup ayıları, Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesinde araştırma yapan bilim insanlarını rehin aldı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Troynoy adasındaki meteroloji istasyonunda "rehin kalan" bilim insanları, ayıları korkutup uzaklaştırmak için işaret fişeği ve benzeri malzemeler istemişti. 10 yetişkin ve 4 yavru kutup ayısı bilim insanlarını rehin aldı  İstasyon şefi Vadim Plotnikov istasyonun 31 Ağustos'tan bu yana 10 yetişkin ve 4 yavru kutup ayısı tarafından ablukaya alındığını belirtti. Ayılar bir meteorologun köpeğini öldürdü. İstasyondaki çalışmalar da ‘abluka’ nedeniyle büyük oranda aksadı.

İstasyona iki köpek de gönderildi

Bilim insanlarına gönderilen yardım helikopterle istasyona ulaştırıldı. İstasyonu işleten şirketten bir yetkili, yardımın yakınlardaki bir adaya gemiyle gönderildiğini, ardından helikopterle istasyona ulaştırıldığını belirtti. İstasyona ayrıca iki köpek de gönderildi. Başka bir yetkili "Bir anne ayının geceleri yavrularıyla birlikte istasyonun pencelerinin önünde geçirdiğini söylediler" dedi. Sağlık durumları iyi olan bilim insanlarından istasyon dışına çıkmamaları istendi. Kutup ayılarının, yemek artıklarının kokularına gelmiş olabilecekleri tahmin ediliyor.