İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'a ilişkin konut piyasalarını değerlendirildiği Temmuz 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni'ni yayınladı. Rapora göre, konut satışları son beş yılın en üst seviyesine çıkarken, en az artışın yaşandığı ilçelerin başında Sarıyer geliyor.

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İstanbul'da, Haziran ayında 28 bin 799 konut satıldı. Konut satışları, Mayıs ayına göre yüzde 277, bir önceki yılın Haziran ayına göre ise yüzde 186 arttı. Bir önceki yıla göre, sıfır konut satışları yüzde 116 artarken, ikinci el konut satışlarında yüzde 229 artış kaydedildi.

EN YÜKSEK ARTIŞ ATAŞEHİR'DE

Mayıs ayında konut satışlarındaki en yüksek artış oranı bir önceki yılın aynı ayına göre, Avrupa yakasında yüzde 320 ile Bayrampaşa'da; Anadolu yakasında ise yüzde 304 ile Sancaktepe'de yaşandı. Konut satışlarında artışın en az yaşandığı ilçeler ise Sarıyer, Beşiktaş ve Zeytinburnu oldu. Haziran ayında bir önceki aya göre bakıldığında ise tüm ilçelerde konut satışları artarken en yüksek artış Ataşehir'de gerçekleşti.

SARIYER POSTA GAZETESİ