Bazı çalışmalar kurutulmuş kızılcığın faydalarının Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Kurutulmuş kızılcık her zaman belirgin sağlık yararları için birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Bunlar yüksek lif, karbonhidrat, proteinler ve temel antioksidanlar dahil olmak üzere birçok yararlı besinler içerir. Bu besinler iyi bir ağız sağlığı, düşük kolesterol ve vücutta kanser gelişimini azaltmak için bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele etmek için alınmalıdır.

Bazı çalışmalar kurutulmuş kızılcığın faydalarının Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Bu bitki, çay dahil olmak üzere çeşitli formlarda kullanılır. Her kızılcık C vitamini ve lif açısından zengindir. Hem de antioksidanlarla doludur.

Kızılcık hemen hemen her türlü besinden daha fazla anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Bir takım hastalıkların önlenmesinde, bağırsaktaki bakteri, miktarının azaltılmasında kızılcık etkilidir. Kızılcıkta yer alan tannis ayrıca idrar yollarına bakterilerin yapışmasını önleyerek idrar yolu enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir. Polifenoller ve fitokimyasallar da kızılcıkta aynı etkiye sahiptir. Aslında bir önleyici tedbir olarak her gün kızılcık yemeyi bazı doktorlar önerir.

Kızılcık kurutulmuş şekli iyi bir ağız sağlığına teşvik edebilir. Diş çürümesi riskini azaltmak ve dişleri güçlendirmek için yardımcı olan kalsiyum bakımından zengindir.  Aynı zamanda, diş eti iltihabı riskini azalttığına inanılmaktadır. Kızılcıktaki tannis dişler üzerinde plak oluşumlarını engeller.

Birçok sağlık uzmanı kolesterol ve kan basıncı için kızılcık tüketilmesini önerir. İçindeki polifenoller ve fitokimyasal maddeler, aynı zamanda, kötü kolesterolü düşürür ve iyi olanı da normal seviyede tutar. Kızılcıktaki antioksidanlar arteriyel duvar sertleştirme, düşük kan basıncı riskini azaltma ve kalp hastalığı riskini azaltma için kan damarlarının işleyişini geliştirir.

Kurutulmuş kızılcıkta bulunan antioksidanlar ve C vitamininden kanser hastaları da yararlanabilir. Çalışmalar kızılcık gibi bileşenler barındıran bitkilerin kanser hücrelerinin büyüme ve gelişmesini yavaşlattığını kanıtlamıştır. Çünkü kızılcık vücutta serbest radikallerin etkilerini azaltır.

İdrar Yolları İçin Kızılcık Önemlidir

Böbrek taşı oluşumu olasılığını azaltmak amacıyla, idrara yeterli kinik asit gönderir. Bitki maddeleri bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin gelişimini teşvik eder. Ayrıca yüksek lif düzeyleri, sindirime yardımcı olarak kabızlık hafifletir. Bazı çalışmalar kurutulmuş kızılcığın vücuttan belirli metalleri kaldırdığını, Alzheimer ve Parkinson hastalığını engellediğini gösterir.

Kızılcık, böbrek taşlarının formu azaltmak içinkuinik asit ile vücuda yardımcı olur. Kuru kızılcık idrar yolu içinde bakterilerin üremesini inhibe eder.

Ön araştırmalar mide kanseri, mide ülseri, kolesterol ve meme kanseri üzerinde kızılcık çayının düzenli tüketiminin etkileri üzerine yapılmaktadır. Ayrıntılı araştırmalar, bu hastalıklardan birinin üzerinde yararlı bir etki gösterip göstermeyeceği konusunda hala devam etmektedir. Kansere etkileri kanıtlansa da kanıtlanmasa da antioksidanların kanser oluşumunu engellediği ve oksidanları ortadan kaldırdığı bir gerçektir. Kızılcığın kalp hastalığı ve mantar enfeksiyonları üzerindeki etkileri de araştırılmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak için kızılcık tüketebilir ya da kızılcık çayı içebilirsiniz. Vücudunuzda az sayıda demir varsa, muhtemelen enfeksiyon oluşacaktır. Bu nedenle her gün bir bardak kızılcık çayı tüketmek size iyi gelecektir. Kızılcık ve diğer bitkilerin faydaları için linki tıklayarak sitemize ulaşabilirsiniz.