Türkiye topyekün corona virüs salgını ile mücadele ederken, Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı da dışarıya çıkamayan Sarıyerliler için ‘Evde Kal, Sarıyer’de Kızılay Var ’sloganıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Kızılay Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Aktan ve Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç, mahalle sakinlerine ücretsiz ekmek dağıttı. Kızılay Sarıyer tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında ücretsiz ekmekler ailelere ulaştırıldı.

“AİLELERE ÜCRETSİZ EKMEKLERİ ULAŞTIRDIK”

Yardım ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç, “Öncelikle şahsım ve mahalle sakinleri adına Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk’e teşekkür ediyorum. Bu zor günlerde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini yaşıyoruz. Halkımıza dağıtılmak üzere mahallemizin birçok yerine giderek ailelere ücretsiz ekmekleri ulaştırdık. Çok verimli bir yardım olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

Kızılay Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, “İlçe genelinde faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Sokağa çıkma yasağının ardından da Bahçeköy ve Cumhuriyet Mahallelerinde ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Kızılay, Türkiye’nin en büyük sivil toplu kuruluşudur. Bu kuruma yakışır bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Tamamen gönüllük esasına dayalı çalışan bir kurumuz. Yalnızca ihtiyaç sahibi ailelere değil, olağanüstü durumlarda tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİN 250 ADET EKMEK DAĞILDI

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Aktan, “İlk olarak Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk’e, ekibine ve yardımda gönüllü olarak çalışanlara teşekkür ediyorum. Mahallemizde ücretsiz ekmek dağıtımı yaptık. Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi’nde bin 250 adet ekmek dağıldı” dedi.

“KIZILAY BİR İYİLİK ÇINARIDIR”

Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, “Yardım faaliyeti yürüten kurumlar arasında en eskisi Kızılay’dır. 158 yıllık bir iyilik çınarı. Yalnızca kendi vatandaşına değil, dünyanın her yerinde yardıma muhtaç insanlara el uzatan bir kuruluş. Bu işin en güzel yanı gönüllülük esasına dayanması. Ekiplerimizde yer alan herkesin bir işi var. Kesinlikle bir beklentisi yok. Gerçekleştirdiğimiz bu ücretsiz ekmek dağıtımı kapsamında fırınlarımızdan ekmekleri bedellerini ödeyerek alıyoruz. Ardından ekiplerimiz aracılığıyla mahallelerimizde dağıtıyoruz. Sloganımız da ‘Evde Kal, Sarıyer’de Kızılay Var.’

SARIYER POSTA GAZETESİ