İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, başta Kısırkaya olmak üzere tüm sahil kıyılarında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Üç gün boyunca 25 personelden oluşan 3 ekip ile yapılan çalışmalarda, Kısırkaya'da 63 ton atık toplandı.

Kirliliğin kamera sistemi üzerinden saptanmasının hemen ardından İSTAÇ ekipleri, kıyı  ve plajlarda temizlik çalışmalarına başladı. Toplanan atıklar, cinsine göre bertaraf tesislerine ya da geri dönüşüme gönderildi.

KISIRKAYA PLAJI’NDAN 63 TON ATIK ÇIKTI

Geçen hafta da yoğun yağışın kirlettiği kıyı ve plajlarda kapsamlı bir temizlik yapıldı. Öncelikle kirliliğin en yoğun olduğu Kısırkaya Plajı’na müdahale edildi. Toplam 25 personelden oluşan 3 ekip,  üç gün boyunca plajı İstanbulluların kullanımına uygun hale getirdi. Çalışmalarda, bir kepçenin yanı sıra 3 kamyon da görev yaptı. Uzunluğu 1,25 kilometre ve alanı 77 bin metrekareyi aşan plajdan toplam 3 bin 290 poşette 63 ton atık toplandı. Atıkların çoğunluğu inşaat yıkıntı atıkları ve tuğlaydı. Ayrıca ekipler; strafor kutu, kalas, tahta, köpük, plastik, çuval parçaları ve evsel atıkları da plajdan temizledi.